Setari Cookie-uri

Alfabetul dragostei. Cele mai frumoase citate de iubire dupa Federica Bosco

Uneori lucrurile ne par insurmontabile, insa atunci cand ne uitam cu atentie la ele, sunt atat de simple incat te intrebi cum de ai putut sa pierzi atat timp, somn si energie gandindu-te la ele.

Federica Bosco (n. 25 septembrie 1971, Milano) este o scriitoare si scenarista italiana, licentiata in lingvistica.

A calatorit cativa ani in diverse locuri exotice din lume, dupa care a debutat cu romanul “Imi placi la nebunie” (Mi piaci da morire, 2005), care a cunoscut un succes fulminant si care a fost urmat de “Dragostea nu-i de mine” (L’amore non fa per me, 2007), “Dragostea nu-mi da pace” (L’amore mi perseguita, 2008), “Indragostita de un inger” (Innamorata di un angelo, 2011) si cateva manuale de “supravietuire” - “101 retete. Cum sa il gasesti pe Fat-Frumos (fara sa mai saruti vreun broscoi)” sau “101 retete. Cum sa uiti de fostul (si sa mergi mai departe)”.

Stilul scriiturii sale este tonic, pe alocuri necrutator si amuzant in acelasi timp, o imbinare perfecta si placuta pentru cititor intre romantism, fantezie si realitate.

Citește și:

Poti comanda online cartile lui Federica Bosco.

ALCOOL

“Alcoolul nu face casa buna cu demnitatea.”

AMINTIRE

“Amintirea fericirii este cea mai rea capcana: te impiedica sa accepti schimbarile si sa incerci sa mergi mai departe.”

ARMONIE

“Pentru a reusi sa punem bazele unei relatii armonioase trebuie sa ne intrebam mereu: "Care este modalitatea cea mai buna de a interactiona cu celalalt fara sa-i ranesc sentimentele?"”

AVARITIE

“Un avar se comporta la fel si in dragoste: daca, material vorbind, nu este in stare sa ofere nimic care sa aduca bucurie si sa faca pe cineva fericit, nu o sa fie niciodata capabil sa iubeasca.”

CALMITATE

“Nu iti spun ca e cazul sa te muti intr-un templu Zen, ci doar iti sugerez sa transferi o parte din acel templu inauntrul tau si sa creezi o oaza de calm si de liniste numai si numai pentru tine, la care sa ai acces oricand si oriunde vrei tu.”

Citește și:

CARTE

“Citeste! Exista mereu o carte care iti salveaza viata.”

DEPENDENTA

“A reusi sa invingem o anume dependenta ne ajuta sa fim mai puternice si mai ferme, inseamna ca am ales sa ducem o viata mai buna si mai lunga si, drept urmare, ca avem mai multe sanse sa il intalnim pe barbatul vietii noastre.”

DURERE

“Daca nu iti amintesti motivul durerii tale, nimic nu te poate impiedica sa traiesti.”

FRAGILITATE

“Uite, acesta este unul dintre acele momente rare cand simti ca, daca viata ta s-ar opri in loc, totul ar fi perfect. Clipe foarte scurte, in care simti fragilitatea lucrurilor din jur, ca si cum ar fi de ajuns sa clintesti o pietricica din loc ca sa ti se darame castelul.”

Insurmontabil

“Uneori lucrurile ne par insurmontabile, insa atunci cand ne uitam cu atentie la ele, sunt atat de simple incat te intrebi cum de ai putut sa pierzi atat timp, somn si energie gandindu-te la ele.”

Citește și:

    LEGE

    “Este o lege a naturii: daca esti impreuna cu cineva de care nu esti indragostita doar pentru ca este incredibil de tandru si de dragut, o sa ajungi sa-l folosesti.”

    Vizionare placuta


    Carmen este redactor-șef Kudika.ro și scrie de când își aduce aminte. A început cu integrame sustrase pe furiș de la tatăl ei și 30 de ani mai târziu se relaxează...

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.