Setari Cookie-uri

Alfabetul dragostei. Cele mai frumoase citate de iubire dupa Federica Bosco

Uneori lucrurile ne par insurmontabile, insa atunci cand ne uitam cu atentie la ele, sunt atat de simple incat te intrebi cum de ai putut sa pierzi atat timp, somn si energie gandindu-te la ele.

MEDITATIE

“Tocmai in asta consta secretul meditatiei, in faptul de a reusi sa iti educi propria minte de parca ar fi un catelus care trebuie dresat cu blandete si disciplina. De fiecare data cand un gand vine sa te deranjeze, nu-l bloca si nu-l urmari, limiteaza-te numai sa-l observi si apoi indreapta-ti din nou atentia asupra respiratiei.”

OPTIMISM

“Puterea unei fraze optimiste este enorma, iti reincarca bateriile si te motiveaza atunci cand simti ca nu esti intr-o forma prea buna; atunci cand increderea in tine se clatina, ea iti distrage atentia de la problema si iti ofera o perspectiva mai ampla asupra realitatii.”

PROIECTIE

“Ne traim viata intotdeauna proiectata in viitor, spunand mereu “voi face”, “voi fi”, “voi deveni”. Pretindem ca suntem nemuritori si intr-o zi, cand ne intalnim cu moartea, innebunim cautand explicatii care nu sunt acolo.”

Citește și:

RESPECT

“Respectul este cel care ne defineste drept fiinte umane demne si, intrucat stim exact ce e de facut pentru a umili un om care ne iese in cale, este absolut necesar sa invatam "sa ne punem in locul celuilalt" de cate ori suntem pe punctul de a actiona sau de a vorbi.”
“Respectul se afla in fiecare lucru pe care il facem. Este in modul in care ne adresam unei persoane, in felul in care o privim, in cuvintele pe care le folosim cand ii vorbim, in gesturi, in grija pe care o avem fata de lucruri si fata de granita dintre sfarsitul libertatii noastre si inceputul libertatii celuilalt.”

SFARSIT

“Nu este obisnuita expresie de genul „poveste de iubire incheiata intr-un mod cumplit”, care se poate ineca in alcool si antidepresive, ori cu somn de zi si de noapte pana cand durerea devine suportabila. O parte din mine stie ca, oricare mi-ar fi dispozitia, am o responsabilitate imensa de care va trebui sa ma achit pe vecie.”

Citește și:

TALENT

“Nimeni nu te invata sa ai talent. Nu sunt de parere ca experienta directa este fundamentala: ganditi-va la Jane Austen, care si-a scris toate romanele fara sa scoata nasul afara din casa! Talentul, imaginatia si modestia sunt, dupa mine, cel mai bun cocteil.”

ZGARCENIE

“Cine este zgarcit, nu stie sa se bucure catusi de putin de viata, iar in mod inevitabil strica si placerea celui de langa el de a se bucura.”

Foto prima pagina: Andrey Yurlov, Shutterstock

Vizionare placuta


Carmen este redactor-șef Kudika.ro și scrie de când își aduce aminte. A început cu integrame sustrase pe furiș de la tatăl ei și 30 de ani mai târziu se relaxează...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.