Setari Cookie-uri

Cum faci rost de mai mult timp pentru tine?

Descopera mici secrete utile pentru a castiga timp pe parcursul unei zile!

Timpul este cel mai de pret bun al nostru si poate singurul pe care nu ne permitem sa il irosim in adevaratul sens al cuvantului. Astazi, cand cei mai multi dintre noi traiesc vieti cronometrate, pare din ce in ce mai greu sa gasim cateva momente libere in care sa putem face doar ceea ce ne place, nu ceea ce trebuie. Tocmai de aceea, astazi va prezentam cateva trucuri cu ajutorul carora fiecare dintre noi poate castiga mai mult timp pentru activitatile care ne fac placere si pentru oamenii dragi din vietile noastre.

Pregateste-ti de seara hainele pentru a doua zi.

Dimineata, atunci cand cei mai multi dintre noi sunt presati de minutele care trec, pierdem destul de mult timp in fata sifonierului, in cautarea tinutei perfecte. Daca hainele necesita si calcare, atunci cu siguranta timpul consumat cu aceasta sarcina poate fi indelungat. Tocmai de aceea tinutele trebuie alese si calcate cu o seara inainte, iar aceste minute pot deveni rapid momentele de relaxare ale unei zile incarcate.

Citește și:

Pregateste-ti de seara mapa, ghiozdanul sau poseta pentru a doua zi.

Intocmai cum iti pregateai ghiozdanul de seara inainte sa mergi la scoala, la fel poti proceda si cu mapa pentru facultate, servieta sau poseta pentru a doua. Trebuie sa te asiguri ca acestea contin macar lucrurile esentiale, respectiv actele, portofelul si cheile, maruntisuri usor de ratacit prin casa.

Foto Alliance/ Shutterstock

Alege-ti un mic dejun usor de preparat.

Cerealele cu lapte, painea prajite si iaurturile sunt gustarile ideale pentru micul dejun nu doar datorita aporturilor nutritive, ci si pentru ca nu necesita timp de preparare. Desigur, din lipsa timpului, poate fi tentant sa treci complet peste micul dejun insa nu este niciodata recomandat acest lucru, oricat de tare te-ai grabi.

Dupa ce ajungi la birou, pune-ti sarcinile in ordinea prioritatii.

Citește și:

Inainte sa te apuci de treaba, pune-ti doua intrebari care te vor ajuta sa stabilesti ce sarcina are o prioritate mai mare. E urgent? E important? Apuca-te de sarcinile importante sau complicate abia dupa ce le-ai rezolvat pe cele urgente. Nu doar ca vei castiga mai mult timp dar iti vei mari si productivitatea.

Nu iti ocupa toata ziua cu mailuri.

Rezerva-ti o anumita perioada de timp din zi in care sa raspunzi la mailuri. Daca primesti unul dupa finalul acestei perioade si nu este urgent, atunci cu siguranta poate astepta pana a doua zi. Mai importat de atat, nu iti pierde vremea pe retelele de socializare chiar daca firma nu are o politica impotriva acestora.

Fa-ti un program zilnic.

Daca e posibil, prima parte a zilei poate fi destinata pentru mailuri, cea de-a doua pentru intalniri si sedinte apoi a treia parte a zilei poate fi dedicata rapoartelor. Desigur, programul poate suferi modificari insa in general, punctele de reper trebuie respectate in masura in care se poate. Trebuie luat in considerate si faptul ca fiecare loc de munca are sarcini diferite in functie de profilul angajatorului insa cu siguranta un program cat mai exact poate reduce timpul irosit.

Citește și:

Prepara-ti o masa delicioasa si rapida.

O masa plina de savoare nu inseamna neaparat ore intregi petrecute in bucatarie, sub presiunea timpului. In plus, in mijlocul zilei de munca nimeni nu se poate opri din treaba pentru a gati o reteta complicata. Tocmai de aceea, MAGGI Fidelicios iti ofera 5 optiuni savuroase pentru o masa de pranz care sa iti incante simturile. Aromele de pui, pui picant, vita, ciuperi si legume te vor delecta cu siguranta si iti vor oferi pauza de relaxare de care ai nevoie in mijlocul unei zile de munca.

Foto prima pagina Olga Rosi/ Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
28 Martie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.