Setari Cookie-uri

10 sfaturi surprinzatoare pentru tine. Cum poti dormi mai bine pe canicula

Cateva lucruri care te vor ajuta sa dormi mai bine in timpul noptilor sufocante de vara.

somn pe canicula

Canicula iti afecteaza somnul, insa avem o serie de sfaturi pentru tine care te vor ajuta sa dormi mult mai bine in noptile foarte calduroase de vara.

Atunci cand ne gandim la vara, ne imaginam o vacanta ca in povesti sau niste zile caniculare si sufocante. Din pacate, vacanta este optionala, in timp ce canicula nu ocoleste pe nimeni.

Cea mai eficienta solutie este achizitionarea unui aparat de aer conditionat, conform greatist.com. Exista, insa, cateva lucruri care te vor ajuta sa dormi mai bine in timpul noptilor sufocante de vara si care nu presupun cumpararea unui aparat de aer conditionat:

1. Un pat foarte confortabil

Patul pe care dormi trebuie sa fie intotdeauna foarte confortabil, daca vrei sa te odihnesti asa cum ti-ai dori. Confortul este, insa, cu atat mai necesar cu cat lipsesc celelalte elemente de care ai nevoie pentru a dormi bine. Cand abia respiri din cauza caldurii, ultimele lucruri de care ai nevoie pentru a adormi sunt o saltea prea tare sau prea moale si durerile de spate din timpul noptii. Vrei sa vezi cum arata un pat confortabil si ideal pentru noptile de vara? Priveste oricare dintre aceste paturi si gandeste-te serios la confortul tau.

Citește și:

2. Alege bumbacul

Bumbacul nu a fost niciodata recomandat pentru drumetiile montane si pentru a fi folosit la temperaturi scazute. Atunci cand se uda, bumbacul nu mai pastreaza temperatura la interior, iar purtatorii hainelor de bumbac sunt foarte predispusi la hipotermie. Tocmai din acest motiv, hainele si asternuturile de bumbac devin ideale in timpul noptilor caniculare, pentru a feri organismul de temperaturile extreme.

3. Pune asternutul in frigider

Suna bizar, insa ai putea punea asternuturile in frigider timp de cateva minute inainte de culcare. Pentru a nu mirosi ulterior a pizza sau a ciorba de burta, baga-le intr-un sac din plastic. Ele vor fi suficient de reci dupa ce le vei aseza pe pat incat sa poti adormi intr-un confort deplin si vor fi indeajuns de reci timp de 30-40 de minute, conform wikihow.com.

4. Ia cu tine in pat o sticla cu apa rece

Pune o sticla cu apa la frigider sau la congelator si ia-o cu tine in pat in timpul noptilor caniculare. De cate ori vei simti ca te sufoci de caldura, imbratiseaza sticla si racoreste-te.

Citește și:

canicula

5. Stropeste cearceaful cu apa rece

Motivul este evident, nu-i asa? Nu recomandam, insa, aceasta metoda daca esti una dintre persoanele care raceste cu usurinta, iar stropirea nu trebuie sa devina o udare completa a asternutului.

6. Fa propriul tau aparat de aer conditionat

Umple o tigaie lata, dar de mica adancime, cu foarte multe cuburi de gheata si asaza vasul in fata unui ventilator. Aerul rece de la suprafata tigaii si a ghetii se va imprastia in toata incaperea.

7. Dormi singura

Ne pare rau pentru tine, dar dormitul in singuratate este mai confortabil pe timp de canicula decat dormitul in doi.

8. Bea un pahar cu apa inainte de culcare

Transpiratia din timpul noptilor caniculare te va deshidrata, asa ca iti recomandam sa bei un pahar cu apa inainte de culcare. Te vei simti mult mai confortabil in timpul noptii.

9. Dormi pe parchet

Aerul rece este mai greu decat aerul cald, conform sleepfoundation.org, asa ca iti recomandam sa dormi pe jos. Temperatura este cu 1-2 grade mai scazuta la nivelul podelei decat la nivelul tavanului.

Citește și:

10. Scoate din priza aparatele pe care nu le folosesti

Un aparat conectat la electricitate emana caldura, chiar daca nu iti dai seama de asta. Scoate din priza toate aparatele electronice si electrocasnice pe care nu le folosesti.

Daca respecti sfaturile de mai sus, vei deveni o adevarata eroina in lupta cu noptile caniculare.

canicula

Vizionare placuta


Kudika
7 Iulie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.