Setari Cookie-uri

Da-ti un restart. Ce schimbari merita sa faci vara asta in viata ta

Vara este anotimpul in care fiecare dintre noi simte nevoie de schimbare.

schimbare

Un studiu realizat in Belgia si citat de publicatia Huffington Post a aratat ca fiecare anotimp isi pune amprenta asupra felului in care ne simtim. Vara este anotimpul in care fiecare dintre noi simte nevoie de schimbare. Zilele mai lungi si vremea calda iti dau mai multa energie si te umplu de chef de viata, iar aceste cateva luni vin la pachet cu nevoia de a-ti da un restart, de a face ceva inedit, de a iesi intr-un fel din cotidian.

Iata ce schimbari te sfatuim sa faci vara asta in viata ta:

1. Improspateaza rapid si fara cheltuieli mari o camera

Felul in care arata locuinta ta iti influenteaza starea de spirit. Cu siguranta ai observat si tu ca simti ca parca ai mai multa energie si te simti mai bine dupa ce tocmai ai facut curat si casa straluceste sau cand schimbi pur si simplul locul obiectelor si dai un aspect improspatat casei. Poti sa schimbi decorul si atmosfera locuintei facand schimbari mici, deloc scumpe, care insa vor avea un impact important asupra ambietului locuintei tale, si, in mod automat, asupra ta.

Un lucru nou, modern si cu un aer romantic va schimba atmosfera din casa, iar tu vei zambi de fiecare data cand vei trece pe langa el. Nu e nevoie sa inlocuiesti corpuri mari de mobilier, doar arunca un ochi peste aceste comode si vei vedea ca poti obtine un efect fermecator si cu lucruri mai mici. Noi am gasit o multime de modele, de marimi si forme diferite, unele inedite, care ies din tiparele clasice ale acestor obiecte de mobilier.

Citește și:

schimbare

2. Incearca o tunsoare noua

Coco Chanel a spus ca atunci cand o fata isi schimba cofura este pe cale sa-si schimbe viata. O tunsoare noua, o culoare diferita sau pur si simplu un stil diferit de a-ti coafa parul te vor ajuta sa te simti mai bine in pielea ta. In plus, este genul de schimbare pe care o poti face fara probleme oricand, deoarece mai devreme sau mai tarziu parul va creste si orice greseala de coafare se va remedia.

3. Renunta la un obicei nesanatos si adopta unul benefic in locul lui

Vara asta incearca sa renunti la un obicei nesanatos, despre care stii ca nu iti face bine, dar de la care nu te poti abtine. Rosul unghiilor sau mancatul de la fast-food sunt tipul de obiceiuri nesanatoase pe care multi dintre noi le avem si la care ne este greu sa renuntam. Cu putin efort si vointa, vei vedea ca iti va fi mai usor decat crezi, trebuie doar sa iti doresti asta cu adevarat.

Se spune ca este usor sa renunti la un tabiet atunci cand il inlocuiesti cu altul, asa ca poti incerca sa adopti un obicei nou si benefic. Potrivit sciencealert.com, vei avea nevoie de circa 66 de zile pentru a renunta la un obicei sau pentru a adopta unul nou.

Citește și:

schimbare

4. Invata ceva nou

Zilele lungi de vara ne dau tuturor senzatia ca avem mai mult timp la dispozitie. Nu ar trebui sa lasi aceste ore pretioase sa treaca pe langa tine fara sa le umpli intr-un mod distractiv si util. Ti-ai dorit mereu sa inveti o limba straina, insa niciodata nu ai avut destul de multa vointa pentru a incepe un curs? Acum e momentul perfect sa-ti cumperi cateva carti, cateva audio-book-uri cu exercitii de pronuntie si sa inveti germana, spaniola sau portugheza.

Vara e si momentul perfect pentru a face scoala de soferi, in cazul in care nu ai inca permis, dar si un prilej bun de a merge la cursuri de inot sau de dans.

5. Fa o schimbare de stil

O schimbare in garderoba este exact ce ai nevoie cand simti ca te-ai plafonat si ai nevoie de altceva, se arata intr-un articol de pe daringtolivefully.com. Schimbarea din garderoba te va face sa te simti mai increzatoare in fortele proprii. Nu e nevoie sa cheltui o mica avere pentru asta – incepe prin a analiza ce vrei sa pastrezi din garderoba ta si apoi mergi la cumparaturi alegand lucruri cu care le poti combina. Restul hainelor le poti dona, gest care te va face sa te simti mai bine si care va elibera dulapul tau de aglomeratia inutila.

Citește și:

schimbare de vara

Cum ti se par ideile noastre? Pe care vrei sa o pui prima in aplicare?


Sursa foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
18 Iulie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.