Setari Cookie-uri

Alfabetul dragostei: Cele mai frumoase citate despre iubire dupa Radu Beligan

Cred ca suntem pe pamant pentru acest lucru unic: sa iubim.

Radu Beligan s-a nascut pe 14 decembrie 1918 in judetul Bacau iar pe linie paterna este urmasul unuia dintre fratii lui Ion Creanga. In 2013, marele actor a fost inclus in Cartea Recordurilor pentru ca a fost cel mai longeviv actor in activitate pe scena unui teatru. In cei aproape 80 de ani de activitate, Radu Beligan a interpretat mai bine de 100 de roluri in teatru, televiziune si cinematografie. Cariera sa a inceput sub ghidarea actritei Lucia Sturdza Bulandra si a scriitorului Eugen Ionescu iar in repertoriul sau au fost prezente atat roluri clasice cat si modern. Radu Beligan s-a stins din viata pe 20 iulie 2016, la 97 de ani.

Actor

De la Lucia Sturdza-Bulandra am invatat ca, pentru a face meseria de actor, ai nevoie, in primul rand, de o mare sanatate fizica si morala. Trebuie, vorba lui Maiorescu, "sa-ti reziste celula".

Citește și:

Actor

Actorii ar fi cei mai fericiti oameni daca ar izbuti ca publicul sa insemne totul pentru ei.

Bat

Sunt un bat desirat uns cu luna si var.

Batranete

A imbatrani inseamna a arunca peste bord toate ideile preconcepute. Inseamna a deveni mai usor, mai liber, intr-un anumit sens, esti mai tanar cand esti batran si mai batran cand esti tanar.

Cadou

Daca i-am facut fericiti pe oameni, am adormit si eu fericit. Mi-am atins scopul. Daca oamenii au iesit din sala fericiti, atunci am primit cel mai mare cadou. Iar eu mi-am facut datoria.

Cautare

Am trait in teatru zile de plenitudine, de fericire, de lumina, zile de neuitat sub semnul unei permanente si neobosite cautari.

Despartire

Sunt disperat ori de cate ori trebuie sa ma despart de cineva. Sunt disperat! Nu suport asta, nu stiu cum sa fac sa evit despartirile.

Dorinta

Fa-mi o favoare, du-te si indeplineste-ti dorintele!

Citește și:

Dumnezeu

Nu mai stim sa traim, nu mai stim sa iubim. Singurul lucru care ne mai poate salva este iubirea, iar eu sunt optimist. Sunt sigur ca Dumnezeu are planurile Lui si pentru noi.

Educatie

Sa avem mai multa grija de educatia tineretului, mai multa grija si mai mult interes. Daca dascalii ar investi munca lor, daca ar fi motivati sa isi impartaseasca stiinta cu copiii in loc sa viseze la posturi in strainatate, ar fi bine. Ar creste simtitor media nationala si fiecare copil care invata astazi in sistemul de invatamant ar avea o sansa in plus in cariera.

Vizionare placuta


Carmen este redactor-șef Kudika.ro și scrie de când își aduce aminte. A început cu integrame sustrase pe furiș de la tatăl ei și 30 de ani mai târziu se relaxează...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.