Setari Cookie-uri

Mindfulness: Secretele unei cariere de vis

Totul incepe cu felul in care privesti lucrurile.

Andreea Billig Autor: Andreea Billig

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

O prietena se plangea recent ca ziua de luni o ingrozeste. Pentru ea, inseamna inceputul unei noi saptamani petrecuta la birou, facand o meserie care ii displace doar pentru a castiga un salariu. Desi vorba din batrani spune ca facand ceea ce iti place, mori de foame, lucrurile nu stau deloc asa. Din ce in ce mai multe exemple contrazic aceasta teorie si demonstreaza ca secretul succesului in profesie este tocmai, sa faci ceea ce iti place.

E suficient sa ne gandim la Bill Gates, Steve Jobs, Mark Zuckenberg, Tony Robbins, Oprah Winfrey pentru a ne da seama ca pasiunea si viziunea genereaza abundenta. Insa nu toti oamenii au spirit antreprenorial sau isi doresc sa fie pe cont propriu (sau sa aiba responsabilitatea unor angajati). Nu este nimic gresit. Si nici nu inseamna ca nu iti poti gasi implinirea ca angajat intr-o companie.

Citește și:

Secretul succesului in profesie este sa faci ceea ce iti place

cariera de vis Foto: ESB Professional, Shutterstock

Totul incepe cu felul in care privesti lucrurile. Una dintre sugestii este sa abordezi jobul cu recunostinta. Acest job iti asigura o suma de bani care iti permite sa achiti facturile si sa iti satisfaci placeri mai mici sau mai mari, la care alti oameni doar viseaza. Ba poate chiar iti permite sa investi intr-un hobby precum fotografia sau in dezvoltare personala. Ambele pot deveni mai tarziu, atunci cand esti suficient de increzatoare in fortele tale, o sursa de venit si un stil de viata.

Jobul iti asigura, cel putin teoretic, siguranta zilei de maine. Aceasta inseamna o liniste sufleteasca favorabila introspectiei. Poti sta de vorba cu tine, te poti cunoaste si poti afla ceea ce iti doresti de la viata.

Jobul iti ofera un mediu in care sa cresti sufleteste si spirituala. Cele mai importante lectii se invata in relatiile interumane. Nici una dintre persoanele cu care interactionam nu este acolo din intamplare. Oamenii cu care intram in contact ne sunt de multe ori oglinzi. Ne reflecta calitatile si defectele, ne arata unde avem de lucru cu noi insene.

Citește și:

La fel de important este sa iti permiti sa explorezi. Este putin probabil sa stii exact ce anume ti se potriveste de la primul job insa pe masura ce capeti experienta, este din ce in ce mai usor sa gasesti ceea ce iti vine manusa. Doua intrebari sunt importante in alegerea carierei. Una dintre ele este ce ti-ar placea sa faci daca banii nu ar fi o problema. Cealalta este legata de cum arata jobul ideal, in viziunea ta. Este importanta atmosfera de la locul de munca? Conteaza sa ti se ofere oportunitati de dezvoltare profesionala si personala? Este important sa fii tratata ca o fiinta umana si nu ca o resursa umana? Vrei sa faci parte dintr-o companie care se implica in actiuni de CSR si nu doar de ochii lumii?

De asemenea, nu uita ca singura constanta in Univers este schimbarea. Desi aparent nu este asa, in fiecare zi esti alta. Ceea ce a fost valabil cu un an in urma, nu este valabil obligatoriu si acum. Da-ti voie sa fii autentica si la job si nu te teme sa te reinventezi.

Foto prima pagina: ImageFlow, Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Septembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.