Setari Cookie-uri

Cum sa ai dinti albi si puternici fara o vizita la dentist. 5 lucruri pe care trebuie sa le stii

Poti sa ai parte de un zambet fermecator si sanatos fara sa ajungi pe scaunul stomatologului

dinti albi

Zambetul se numara printre primele lucruri pe care le observa barbatii la femei, arata un studiu citat de publicatia britanica The Daily Mail. Acesta este si motivul pentru care multe dintre noi cheltuim sume destul de mari pe tratamente pentru albirea dintilor sau pentru intarirea lor, asa incat sa nu fie expusi cariilor. Poti sa ai parte de un zambet fermecator si sanatos fara sa ajungi pe scaunul stomatologului, noi iti vom arata cum.

1. De ce este mai eficienta periuta de dinti electrica

Achizitionarea unei periute de dinti electrice nu este un moft, ea te ajuta in mod real la curatarea dintilor. Perierea manuala nu poate fi la fel de rapida si eficienta precum cea cu o periuta electrica. Mai mult, unele dintre ele au si un timer integrat, asa incat iti vei peria mereu dintii timp de exact doua minute, asa cum este recomandat pentru o igiena ca la carte.

Citeste aceste descrieri ale periutelor de dinti electrice pentru a afla cum se diferentiaza ele de cele manuale. Dupa cate observi, eficienta lor in eliminarea placii bacteriene este de cateva ori mai mare, iar la capitolul albire, rezultatele au fost dovedite.

Citește și:

igiena orala

2. Reguli de igiena orala care iti garanteaza dinti albi

Nu este suficienta perierea de doua ori pe zi a dintilor pentru a avea parte de dinti puternici, mai trebuie sa mai urmezi si alte reguli. In primul rand, perierea ar trebui sa se faca dimineata imediat dupa ce te-ai trezit (nu dupa cafea sau dupa masa) si chiar inainte de culcare (nu mai trebuie sa mai mananci nimic dupa ce te-ai spalat pe dinti seara).

Apa de gura si ata dentara sunt si ele importante pentru o igiena cat mai corecta, asa ca nu trebuie sa le excluzi din ritualul tau zilnic de curatare a dintilor.

3. Ce sa mananci si ce sa eviti

Exista cateva mancaruri si bauturi care pateaza dintii si altele care ajuta la curatarea lor. Probabil stii deja ca vinul rosu, cafeaua sau bauturile acidulate afecteaza aspectul dintilor, insa si fructele de padure precum afinele sau murele duc la aparitia petelor. In schimb, telina, merele, morcovii sau popcornul te vor ajuta sa indepartezi petele, se arata intr-un articol publicat pe Reader’s Digest. In acelasi articol se recomanda si gargara cu otet din cidru de mere.

Citește și:

zambet frumos

4. Tratamente home-made care dau rezultate cu adevarat

Poti sa-ti faci singura solutii penrtru albirea dintilor, insa trebuie sa te inarmezi si cu rabdare, deoarece solutiile naturale nu au rezultate la fel de rapide precum cele de la dentist. Totusi, ingredientele naturale sunt mai blande cu dintii si pot fi utilizate pe termen lung. Potrivit homeremediesforlife.com, poti sa faci cu ajutorul bicarbonatului de sodiu 11 solutii pentru albirea dintilor si sa o alegi pe cea care ti se potriveste mai bine.

E suficient sa amesteci bicarbonatul cu putina sare si sa-ti periezi dintii cu acest amestec pentru a obtine dinti mai albi in cateva saptamani. Adauga si capsuni, pentru rezultate mai rapide, sau incerca sa-ti clatesti gura cu ulei de cocos, foarte util pentru albirea dintilor si indepartarea bacteriilor.

5. Trucul de machiaj care va da impresia ca ai dintii mai albi

Pana isi vor face efectul remediile si obiceiurile pe care ti le-am expus mai sus, poti sa incerci niste trucuri vizuale. Foloseste rujuri de culori mai deschise - roz pal, piersica. Evita, insa, rujul rosu bordo sau aprins, aceste culori vor evidentia culoarea dintilor si nu sunt recomandate decat daca ai dinti de un alb sclipitor.

Tu cum iti pastrezi dintii sanatosi? Ai vreun secret pentru ingrijirea lor?

Sursa foto: Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Septembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.