Setari Cookie-uri

5 trucuri pentru un zambet natural

Un zambet sincer si cald reprezinta un mijloc eficient de a te conecta cu ceilalti.

Andreea Billig Autor: Andreea Billig

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

Zambeste era replica pe care o auzeam, inevitabil, de fiecare data cand ma asezam la cadru, inainte de a incepe filmarea prezentarilor emisiunii pe care o realizam. Usor de zis, greu de facut. Imagineaza-ti un mic studio de televiziune - o panza albastra in spatele meu (chroma -key), bezna, lumini puternice care te orbesc, dincolo de care se afla trei camere de luate vederi, manuite de operatori experimentati si zeflemisti. Tu esti incepator, sacoul imprumutat de la garderoba, un pic mare, este prins cu un ac de siguranta la spate nu-ti vine tocmai bine. Pantofii, noi, te cam strang. Trebuie sa fii atent la ce spui, la cum spui, la gesturi si la mimica. Sa tii spatele drept si barbia sus. Sa placi si sa convingi. ”Sa iei omul de guler”, cum se spune in jargon de specialitate, si sa il tii cu tine acolo, in fata ecranului.

Colturile gurii mi se ridicau intr-un zambet fortat in timp ce in ochi mi se citea spaima. Iar pana cand pornea casetoscopul (inca nu se lucra in digital) si se aprindea becul rosu al camerei, iar eu puteam rosti discursul pregatit si afisat de prompter, buzele se asezau intr-un suras de tip Mona - Lisa. In timp, odata cu experienta, am inceput sa zambesc natural, ba chiar sa improvizez si sa fac glume cu operatorii care alta data ma intimidau.

Citește și:

zambet
Foto: iraua, Shutterstock

Pentru majoritatea oamenilor vorbitul in public, nu doar in fata unei camere, inseamna disconfort. Iar ultimul lucru pe care iti vine sa il faci in atunci cand nu te simti in largul tau este sa zambesti. Insa un zambet sincer si cald reprezinta un mijloc eficient de a te conecta cu ceilalti, de la castiga increderea si atentia. Cum ajungem sa impacam cele doua situatii? Creindu-ne starea de spirit potrivita, in care ne vine sa zambim din toata inima. Iata cum:

Cum poti avea un zambet natural

1. Fii pregatit

Construieste-ti mesajul cu grija. Gandeste-te si, cel mai bine, scrie ideile pe care doresti sa le transmiti. Rosteste-le in fata oglinzii, pana cand esti multumit de ceea ce vezi, si apoi, in fata unei persoane apropiate. Te va ajuta sa te simti sigur pe tine si relaxat. Testeaza tinuta inainte de aparitia publica pentru a fi sigur ca te simti confortabil in ea, ca iti vine bine si ca esti multumit de felul in care arati.

Citește și:

2. Pune-ti imaginatia la treaba

Imagineaza-ti ca cei care te privesc si te asculta sunt prietenii tai. Imagineaza-ti ca abia astepti sa ii revezi, sa le povestesti ce idei bune ti-au mai venit, ce actiuni planifici impreuna cu ei. Imagineaza-ti bucuria revederii!

3. Fa o lista a ..recunostiintei

Cu un sfert de ora inainte de aparitia publica - in cabina de machiaj, de exemplu, in cazul unei aparitii televizate, creeaza -ti o lista mentala a recunostiintei. Trece in ea toate lucrurile si intamplarile minunate din viata pe care ti le amintesti si care iti aduc bucuria in suflet.

4. Fa exercitii de respiratie

O respiratie regulata, profunda, are in general efecte benefica asupra trupului si spiritului nostru. Cu zece minute inainte de a intra in scena, fa cateva exercitii de respiratie. Respira lent si regulat pentru a-ti calma pulsul si a-ti potoli mintea.

Citește și:

5. Lasa-ti entuziasmul sa explodeze

Te numeri printre cei pasionati de ocupatia sau business-ul tau. Stii foarte multe despre domeniul de activitate si in fiecare zi descoperi ceva nou. Esti inspirat si ai in permanenta idei i despre cum poti face lucrurile mai bine, despre cum poti ajuta oamenii. Intr-un cuvant, esti entuziast! Transmite-le entuziasmul tau celor din public.

Foto prima pagina: Nina Buday, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
10 Octombrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.