Setari Cookie-uri

6 Motive pentru a-ti iubi corpul

Inteleptii spun ca nu poti iubi o alta persoana decat daca te iubesti pe tine mai intai.

Andreea Billig Autor: Andreea Billig

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

Da, pe tine complet: mintea ratacitoare, spiritul profund, inima ta cea mare, trecuta prin multe, si corpul tau. Pentru unii dintre noi, asta e cel mai greu lucru de facut: sa ne iubim corpul. Nu neaparat pentru ca ne duce in ispita (asa cum spune religia occidentala), ci pentru ca noi ii gasim in permanenta defecte. Este prea slab sau prea dolofan. Sanii sunt prea mari sau prea mici, pielea, prea palida, fundul, prea moale, parul, prea cret si asa mai departe. Poate ca cel mai mare repros pe care i-l aducem este ca imbatraneste.

corp Foto: Sofia Zhuravetc, Shutterstock

De multe ori, in vestiarul salii de fitness observ cum doamnele si domnisoarele isi ascund trupurile in prosoape. Doamnelor, domnisoarelor, aveti toate motivele din lume sa fiti mandre de corpul vostru, sa vi-l iubiti si sa vi-l ingriiti. Iata doar sase dintre ele.

Citește și:

1. Ne da placere

tot ceea ce experientam in aceasta viata, experienta, prin intermediul corpului nostru. Altfel, cum am putea sa ne bucuram de arome dulci, gusturi delicioase, atingeri senzuale, sunete minunate si peisaje uluitoare?

2. Este cel mai de incredere mijloc de transport

Corpul ne poarta prin aceasta viata fara sa se planga. Ne serveste cat poate de bine in ciuda faptului ca, de multe ori, nu avem grija de el. Pana cand noptile nedormite, alimentele procesate si viata sedentara isi spun cuvantul.

3. Isi poarta singur de grija

Corpul nostru stie ce sa faca, cum sa functioneze, nu are nevoie de comenzile noastre constiente pentru a respira sau a-si ajuta temperatura.

4. Are o arhitectura uimitoare

La exterior si interior, corpul uman este una dintre cele mai frumoase si mai spectaculoase creatii ale naturii

5. Are capacitatea innascuta de a se vindeca

Corpul uman are o capacitate remarcabila de a se vindeca. Atunci cand apare o problmea, toate organele si celulele din organism lucreaza impreuna pentru a o rezolva.

Citește și:

6. Reprezinta la nivel de microcosmos, unitatea din macrocosmos

Corpul uman este exemplul perfect al unitatii si colaborarii. Toate elementele care alcatuiesc corpul nostru au un scop comun si coopereaza la indeplinirea acestuia: binele nostru.


Foto prima pagina: Matusciac Alexandru, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
17 Octombrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.