Setari Cookie-uri

Filme fantastice de vazut cand vrei un strop de magie in viata ta

Descopera lista noastra cu filme fantastice care iti vor schimba starea de spirit si te vor face sa crezi din nou in miracole.

Uneori, simtim ca acea atmosfera magica pe care ne-o amintim cu totii din basmele copilariei si care ne facea lumea mai frumoasa, a disparut din viata noastra. Cu toate acestea, din cand in cand, avem nevoie sa retraim acel sentiment sublim, sa ne lasam purtati pe aripile imaginatiei intr-un loc in care totul este posibil si mai presus de toate, sa ne deschidem ochii catre lumea din jurul nostru, deoarece marile mistere sunt intotdeauna ascunse in fata noastra, depinde doar de noi daca suntem capabili sa le descoperim.

Aminteste-ti: Tot ce iti poti imagina este adevarat!

8 filme fantastice care te transpun intr-un univers magic

1. Stardust

“Inima mea, simt ca pieptul meu abia poate sa o mai contina. Ca si cum nu mi-ar mai apartine mie, ci este toata a ta. Si daca ti-o doresti, nu vreau nimic in schimb. Cadouri, bunuri, demonstratii de devotament, nimic, doar sa stiu ca ma iubesti si tu. Doar inima ta, in schimbul inimii mele.”

Filmul Stardust (Pulbere de stele) este o poveste incantatoare despre o stea cazatoare care nimereste intr-un tinut fermecat si care se dovedeste a fi o tanara extrem de furmoasa si curajoasa. Puterile ei magice vor deveni tinta unei vanatori extraordinare pornite de niste vrajitoare puternice si malefice, de niste pirati, dar si de niste fete imparatesti. Toti vor sa obtina acelasi lucru: inima fetei. Cine va reusi sa o salveze? Din distributie fac parte actori precum Claire Danes, Charlie Cox, Sienna Miller, Michelle Pfeiffer si Robert DeNiro.

Citește și:

2. Harry Potter

„Fericirea poate fi gasita chiar si in cele mai intunecate timpuri, daca nu uiti sa te indrepti spre lumina.” Albus Dumbledore

Nu stiu daca exista persoane care sa nu fi ramas complet fascinate de lumea plina de magie din seria Harry Potter. Eu, trebuie sa recunosc, mi-am dorit….si inca imi doresc, sa descopar un portal magic care sa ma duca la Hogwarts. Universul fermecat din Harry Potter a cucerit milioane de oameni devenind o serie cu un succes rasunator in intreaga lume, iar micul vrajitor si prietenii lui au devenit cunoscuti si iubiti atat de copii, cat si de adulti deopotriva. Pentru momentele in care vrei sa traiesti o experienta desavarsita, sa crezi din nou in puterea binelui, in prietenie si in mister, Harry Potter este exact ce ai nevoie.

3. Tangled

“Evadeaza din zona de confort. Recompensele vor merita efortul.”

Unul dintre desenele si povestile mele preferate este Tangled si asta datorita faptului ca de fiecare data cand il vad ma scoate din cele mai triste stari si ma face sa lupt mai departe pentru visurile mele. Mai mult de atat, este unul dintre cele mai amuzante filme de animatie pe care le-am vazut, iar Rapunzel, eroina visatoare imi aduce aminte de mine in copilarie. O poveste incalcita este o comedie fantastica pentru publicul de toate varstele si o reintoarcere in lumea popularelor povesti ale fratilor Grimm.

Citește și:

4. Lord of the Rings

“Tot ce putem noi decide este cum ne petrecem timpul care ne-a fost dat. Frodo, exista si alte forte care lucreaza pe lumea asta in afara de cea a raului.”

Printre cele mai frumoase filme fantasy se numara si Stapanul Inelelor. Seria este ecranizarea romanului omonim scris de academicianul si filologul englez J.R.R Tolkien si trebuie sa recunosc ca m-a fascinat inca de la inceput. Actiunea se petrece intr-o preistorie alternativa, iar lumea este populata de oameni si alte rase cum ar fi elfi, hobbiti, gnomi, orci si alte creaturi fantastice. Povestea este focalizata pe Inelul Puterii si pe lupta extraordinara dintre fortele binelui si cele ale intunericului.

5. Charlie and the Chocolate Factory

„Cele mai mari secrete se ascund intotdeauna in cele mai neobisnuite locuri.”

Regizorul Tim Burton reuseste si de aceasta data sa transforme o carte clasica apreciata a lui Roald Dahl intr-o ecranizare spectaculoasa si foarte dulce. Charlie si Fabrica de Ciocolata spune povestea unui excentric producator de ciocolata, Willy Wonka, interpretat de inegalabilul Johnny Depp si un baiat cu un suflet extraordinar dintr-o familie saraca. Intr-o zi, Willy Wonka face un anunt uimitor, si anume acela ca isi va dechide fabrica si va dezvalui toate secretele si magia acesteia pentru cinci copii norocosi care vor gasi bilete aurii ascunse in interiorul a cinci batoane de ciocolata alese la intamplare.

Citește și:

Vizionare placuta


Un râs colorat, contagios și un optimism molipsitor. O rebelă independentă, cinefila convinsă, o visătoare spontană îndrăgostită de călătorii și mistere gata de a fi descoperite. Un...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.