Setari Cookie-uri

Creeaza-ti propriul tau ritual pentru o viata asa cum iti doresti

De cele mai multe ori acordam atentie aspectelor palpabile si uitam de magie!

Andreea Billig Un text scris cu drag pentru tine de

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

Astazi vreau sa iti vorbesc despre propriul tau ritual. Unul dintre motivele pentru care viata noastra devine stresanta si lipsita de culoare este acela ca luam totul prea in serios si prea matematic (desi matematica are muzica ei). Acordam atentie aspectelor palpabile si uitam de magie.

Ori magia - magia iubirii, a primului fulg de zapada, a bunatatii din sufletul nostru, este cea care ne coloreaza existenta in nuante minunate. Acestea ne vor face sufletul sa vibreze si sa ne spunem "nu am trait degeaba" atunci cand se va apropia ceasul final. Ritualul este unul dintre modurile prin care putem readuce magia in existenta zilnica. Desi viata pe pamant este o scoala, nimeni nu ne interzice sa ii facem orele cat mai placute.

Citește și:

ritual Foto: Zaitsava Olga, Shutterstock

Din cele mai vechi timpuri, momentele importante au fost insotie de ritualuri. Botezul, nunta, lansarea unei nave la apa sunt doar cateva exemple. Ritualul confera momentului sacralitate, punand omul in contact cu o forta invizibila pe care este o intuieste dar, pe care, din diverse motive, refuza inca sa o recunoasca. Incearca sa iti amintesti cand ai asistat la un ritual si cum acesta ti-a reamintit ca esti mai multe decat trupul si mintea ta.

Vestea buna este ca nu ai nevoie de un mijlocitor pentru a putea participa la un ritual. Iti poti crea singura micile ritualuri zilnice. Este suficient sa iti stabilesti o intentie si sa fii prezenta in momentul ritualului. Daca esti pasionata de astrologie, iti poti crea propriul ritual de Luna Noua pentru a planta semintele noilor tale proiecte si vise. In fiecare dimineata, la trezire, poti avea un ritual care sa te ajute sa ai o zi reusita.

Ernestine Shepherd, detinatoarea recordului Guiness pentru cea mai varstnica practicanta de body building din lume, are propriul ritual matinal. Se trezeste dis-de-dimineata, isi spune rugaciunile, mananca o omleta din 10 albusuri de ou si nuci, canta acelasi cantec si iese la alergat alaturi de sotul ei. Desigur, nu este necesar sa urmezi acest exemplu insa te poti gandi la ceva care sa iti stimuleze pofta de viata si energie.

Ziua de dinainte de Anul Nou, ajunul Craciunului, ziua ta de nastere sunt alte prilejuri minunate de a-ti crea propriul ritual. Acesta te va ajuta sa ai o vziune mai clara asupra viselor si dorintelor tale, sa te conectezi cu fiinta ta interioara si sa capeti incredere in tine.

Citește și:

Foto prima pagina: Patrizia Tilly, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
16 Noiembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.