Setari Cookie-uri

5 greseli de ingrijire a pielii uscate, pe care si tu le-ai facut pana acum fara sa iti dai seama

Orice femeie isi doreste o piele frumoasa, hidratata si sanatoasa, insa cheia spre acest lucru sta in cum se ingrijeste pe timpul iernii.

hidratarea pielii

In sezonul rece, pielea noastra este mai vulnerabila ca niciodata. Vantul aspru, temperaturile scazute, straturile de haine groase si umiditatea scazuta favorizeaza aparitia iritatiilor si a alergiilor, mai ales daca ai pielea uscata, potrivit Webmd. Iata care sunt cele mai frecvente greseli de ingrijire a pielii uscate pe care le facem fara sa ne dam seama si care ne distrug tegumentul:

Petreci mult timp intr-un mediu prea uscat

Cand temperaturile scad, si nivelul umiditatii din aer se reduce drastic. Aerul uscat face pielea sa se crape, apoi apar mancarimi, eczeme si iritatii si se pot agrava unele alergii. Majoritatea femeilor se confrunta cu aceste probleme in anotimpul rece si, oricat ne-am hidrata tenul si corpul, daca mediul in care ne petrecem ziua este unul cu aer uscat, toate eforturile noastre vor fi in van. Nivelul de umiditate de acasa sau de la birou trebuie sa fie cuprins intre 45 si 55% pe timpul iernii, iar solutia ideala pentru a mentine aerul in acesti parametri este sa iei un astfel de dispozitiv ultraperformant, care va regla eficient umiditatea aerului. In plus, iti poti parfuma intreaga locuinta daca ii pui si cateva picaturi de ulei pentru aromoterapie, asa ca beneficiile sale sunt multiple.

Citește și:

Faci dusuri fierbinti

Primul lucru la care te gandesti cand ajungi acasa, dupa o zi de umblat prin ger si vant uscat, este sa faci o baie fierbinte. Desi te relaxeaza si te pregateste pentru un somn odihnitor, apa fierbinte are efecte dezastruoase asupra pielii tale. Chiar si un dus fierbinte este suficient pentru ca pielea si scalpul sa ti se descuameze. O expunere de cateva minute la apa fierbinte indeparteaza uleiurile naturale care hidrateaza pielea, iar in cazul celor care au acnee, aceasta problema poate fi agravata de apa prea calda. Asta deoarece tenul va produce un exces de sebum pentru a combate uscaciunea, creand astfel un cerc vicios pentru sanatatea pielii tale.

Daca ai pielea sensibila, expunerea la apa fierbinte este cu atat mai putin recomandata, intrucat te expui riscului aparitiei unor eczeme, rozaceei sau a unor alergii. Temperatura ideala a apei din cada sau a dusului este 35-39 de grade Celsius, adica limita maxima trebuie sa fie cu putin peste temperatura corpului, pentru a evita orice fel de probleme.

Citește și:

Nu bei suficienta apa

Iarna nu ni se face la fel de usor sete ca in alte perioade, dar asta nu inseamna ca organismul nostru nu are nevoie de la fel de multe lichide. Probabil stii deja ca este recomandat sa bei 2 litri de apa pe zi, daca vrei sa iti mentii organismul hidratat. Iar unele dintre primele efecte pe care le observi atunci cand bei destula apa este ca pielea capata o culoare mai sanatoasa si nu se mai descuameaza la fel de usor. Daca nu iti place sa bei apa iarna, incearca ceaiuri neindulcite de fructe, care au acelasi efect hidratant.

Nu mananci suficiente fructe si legume

Daca in restul anului iti este usor sa incluzi in alimentatia ta legume si fructe de sezon, pe care le gasesti prin toate pietele, iarna suntem mult mai tentate sa alegem mancarea de tip fast-food si sa neglijam alimentele care ne mentin pielea tanara si frumoasa. Asigura-te ca dieta ta zilnica include multa vitamina C din citrice, vitamina E, vitaminele A si B3, dar si antioxidanti pe care ii gasesti in rodii, in fructele de padure sau in vinete. Cea mai buna modalitate de a-i da organismului tau necesarul de nutrienti este prin alimentatie, asa ca incearca sa eviti pe cat posibil suplimentele care iti promit efecte miraculoase de pe o zi pe alta.

Citește și:

Uiti sa folosesti crema hidratanta

Fie ca iti place sa iesi din dus si sa te bagi direct sub plapuma sau pur si simplu nu mai ai chef sa petreci un sfert de ora hidratandu-ti pielea, aceasta este o greseala care se vede imediat. Trebuie sa stii insa ca pielea ta are nevoie de o ingrijire suplimentara in anotimpul rece. Cand porti jeansi mulati sau dresuri groase, pielea nu mai respira la fel de bine, iar circulatia este ingreunata, scrie Stylecaster.

Tocmai de aceea iarna este perioada in care faci celulita sau iti apar vergeturi. Fa-ti un ritual din a-ti hidrata intensiv pielea dupa fiecare baie. Foloseste o lotiune cu unt de shea sau cu unt de cacao sau cu ulei de cocos, ingrediente care hidrateaza in profunzime, si maseaza-te constiincios din cap pana in picioare, daca vrei sa ai o piele de invidiat.

Tu faci aceste greseli de ingrijire a pielii pe timpul iernii? Cum reusesti sa iti mentii pielea frumoasa chiar si in antotimpul rece?

Citește și:

Sursa foto: Shutterstock, Copyright: Anastasiya Domnitch

Vizionare placuta


Kudika
21 Noiembrie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.