Setari Cookie-uri

Are nenumarate beneficii pentru o femeie. 5 lucruri pe care nu le stiai despre cafea

Aromata, delicioasa si mereu alaturi de tine la inceputul unei noi zile. Stii deja ca o cafea buna iti face diminetile mai frumoase, dar stii cate beneficii iti aduce?

cafea

Licoarea neagra si cu miros imbatator este cea care ne ajuta pe multe dintre noi sa ne incepem ziua in forta. Cafeaua are o multime de beneficii demonstrate pentru sanatate, iar cand este consumata in cantitate moderata este o licoare cu adevarat miraculoasa.

Iata cateva lucruri pe care s-ar putea sa nu le stii despre cafea:

1. Exista peste 30 de moduri in care iti poti prepara cafeaua

Faimoasa bautura poate fi savurata in peste 30 de moduri, unul mai delicios decat celalalt. Daca vrei sa te bucuri de o cafea la adevarata ei valoare, nu ai nevoie decat de unul dintre aceste aparate de cafea. Dupa cum vezi, te poti bucura de o ceasca aburinda cu o simpla apasare de buton. Daca te vei uita printre ele vei descoperi si niste retete de cafea simple, dar care iti vor incanta toate simturile, asa incat sa gusti toate sortimentele, de la espresso pana la cel mai fin cappuccino.

O zi in care nu ti-ai baut cafeaua poate fi considerata compromisa, nu-i asa? Indiferent cum o preferi – neagra, cu zahar sau cu lapte – cert este ca pentru multe dintre noi a devenit un ritual zilnic, de care nu ne putem desparti si care ne si face bine. Nu e de mirare ca uneori ea poate tine inclusiv locul desertului, tocmai pentru ca este atat de aromata.

Citește și:

beneficii cafea

2. Te ajuta sa slabesti

Ai observat ca unul dintre ingredientele de baza in majoritatea suplimentelor pentru slabit, precum si in cremele anti-celulitice este cafeina? O serie de studii au demonstrat ca acest ingredient este foarte util in accelerarea metabolismului si in arderea grasimilor.

Consumul moderat de cafea te va ajuta sa ai o silueta mai supla, iar masajul cu zat de cafea este cel mai util pentru a estompa celulita si pentru a exfolia pielea, dandu-i un aspect placut si catifelat.

3. Este un aliat cand vine vorba despre concentrare

O ceasca de cafea nu te ajuta doar sa te trezesti dimineata, ci si sa te concentrezi mai bine la birou. Este extrem de utila cand ai in fata o zi grea la birou si cand stii ca iti vei solicita la maximum atentia si concentrarea.

Mai mult decat atat, analizele au demonstrat ca, pe termen lung, cafeaua are un efect benefic asupra memoriei. Este de mare ajutor pentru cei care urmeaza sa dea un examen important. Unele studii sugereaza inclusiv faptul ca ea contribuie la prevenirea unor afectiuni degenerative precum Alzheimer sau dementa.

Citește și:

4. Te inveseleste

Cafeaua iti imbunatateste starea de spirit si previne depresia. Cand ziua ta nu merge asa cum sperai, o ceasca de cafea aromata ar putea sa-ti readuca zambetul pe buze. In plus, probabil ai observat ca dimineata, dupa ce bei o cafea, incepi sa te simti mai bine. Nu este o intamplare, cafeaua nu este doar energizanta dimineata, ea este utila si pentru starea ta de spirit.

5. Tine departe afectiuni grave precum diabetul

Diabetul precum si diverse forme de cancer pot fi prevenite cu ajutorul cafelei. Numerosi cercetatori au analizat efectele benefice ale cafelei asupra organismului uman si au descoperi ca ea contribuie la prevenirea unor forme de cancer precum cel de ficat sau cel de colon.

O sursa importanta de antioxidanti, cafeaua nu este doar o bautura care alunga somnul, ci si o licoare sanatoase, daca este bauta cu moderatie, desigur. Tie cum iti place sa savurezi cafeaua?

Citește și:

Sursa foto: Svitlana Sokolova / Shutterstock, Iakobchuk Viacheslav / Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
1 Decembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.