Tainele telepatiei

Tainele telepatiei

Transmiterile telepatice sunt mentionate inca din cele mai vechi scrieri, incluse bineinteles in categoria fenomenelor neobisnuite carora oamenii le-au dat interpretari din cele mai diverse si fantastice, mistice, incarcate de superstitii.

Transmiterile telepatice sunt mentionate inca din cele mai vechi scrieri, incluse bineinteles in categoria fenomenelor neobisnuite carora oamenii le-au dat interpretari din cele mai diverse si fantastice, mistice, incarcate de superstitii. Probabil ca cea mai veche teorie privitoare la telepatie a fost enuntata de marele ganditor al antichitatii, Democrit. In trecutul indepartat adeseori telepatia era asociata cu religia si cultele divinatorii.

Ce este telepatia?

Termenul de telaptie a fost introdus de catre marele psiholog F.W.H. Myers care a vrut prin acest termen sa se delimiteze de formula folosita pana atunci de “citire a gandurilor”, intr-un mod neadecvat si atat de exagerat incat fenomenul era folosit de catre sarlatani chiar in spectacole foarte apreciate de public, in care artistii trucau citirea gandurilor. Etimologic termenul provine din limba greaca si se refera la stari traite, simtite, experimentate de la distanta. Myers a definit telepatia drept “comunicarea impresiilor de orice fel de la o minte la alta pe cai independente de cele cunoscute ale simturilor.”

Aceasta definitie s-a pastrat, fiind regasita la multi alti psihologi cu unele modificari de forma. De exemplu Rita L. Atkinson in marele tratat “Introducere in psihologie” defineste telepatia drept: “Transferul gandului de la o persoana la alta fara medierea vreunui canal senzorial de comunicare.”

Relatari celebre

De-a lungul timpului au fost consemnate numeroase relatari despre comunicari telepatice, unele putin credibile din variate motive insa altele de netagaduit, devenite notorii.

In direct din Antarctica

Un caz celebru este cel al aviatorului australian Wilkins care, din cauza lipsei de benzina, a aterizat fortat in Antarctica. Salvarea sa a fost posibila deoarece a intrat in legatura cu prietenul sau Harold Sherman caruia i-a transmis telepatic coordonatele locului in care se afla avionul sau.

Vizionare placuta


Kudika
24 Martie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri