Setari Cookie-uri

Tainele telepatiei

Transmiterile telepatice sunt mentionate inca din cele mai vechi scrieri, incluse bineinteles in categoria fenomenelor neobisnuite carora oamenii le-au dat interpretari din cele mai diverse si fantastice, mistice, incarcate de superstitii.

Scepticism

Atkinson explica scepticismul oamenillor de rand vizavi de telaptie si in general fata de fenomenele Psi, care fac obiectul de studiu al parapsihologiei, prin faptul ca acceptarea unor astfel de fenomene ar presupune revizuirea radicala a viziunii despre lume. El face o comparatie foarte elocventa intre studiile care au ca obiectiv demonstrarea ipotezei conform careia elevii silitori au rezultate mai bune si un studiu care isi propune sa demonstreze ca doua persoane pot sa comunice telepatic. Chiar daca primul studiu ar fi realizat defectuos el tot va fi crezut deoarece este in acord cu conceptiile generale si cu modul in care intelegem cu totii lumea. Cel de-al doilea studiu insa, incearca sa demonstreze ceva ce contravine credintelor noastre despre realitate si va fi mult mai greu de crezut.

Telepatia a devenit totusi mai usor de acceptat deoarece exista fenomene asemanatoare cu care suntem cu totii familiarizati. Oricine stie ce este telegrafia fara fir, televizorul, radioul sau telefonul mobil. Toate acestea presupun transmiterea invizibila a informatiilor prin spatiu si desi multi dintre noi nu intelegem pe deplin modul in care aceste informatii se transmit stim cu siguranta ca acesta este rezultatul si ne folosim de el.

Citește și:

Constatari importante

Pentru explicarea telepatiei au fost formulate nenumarate ipoteze stiintifice. Cea mai plauzibila este insa cea de natura neurologica. Schimbul verbal de informatie presupune si un schimb energetic si gandul apare ca un camp energetic, ceea ce inseamna ca informatiile se propaga prin unde electromagnetice. Astfel, undele emise de un creier pot sa fie receptionate de creierul altui individ daca cele doua centre neuroenergetice sunt acordate intr-un anumit moment pe aceeasi lungime de unda, schimbul informational devenind posibil.

Vizionare placuta


Kudika
24 Martie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.