Setari Cookie-uri

Tainele telepatiei

Transmiterile telepatice sunt mentionate inca din cele mai vechi scrieri, incluse bineinteles in categoria fenomenelor neobisnuite carora oamenii le-au dat interpretari din cele mai diverse si fantastice, mistice, incarcate de superstitii.

Apolo 14

Un alt caz foarte cunoscut este reprezentat de misiunea Apolo 14 din februarie 1971. In timpul acestei misiuni au fost realizate experimente care au demonstrat cu mare precizie ca telepatia nu este influentata de distanta dintre cel care transmite informatia si cel care o primeste. Experimentele au avut un impact puternic desi initial nu fusesera autorizate de NASA si nu au fost anuntate pana cand misiunea nu s-a incheiat. Experimentele au fost realizate in timpul zborului spre Luna si la intoarcere, subiectii find astronautul Edgar Mitchell in calitate de transmitator si patru persoane de la sol in calitate de receptori. Rezultatele au fost semnificative din punct de vedere statistic, excluzand posibilitatea ca sansa sa le influenteze pozitiv.

Moartea anuntata

Paul Stefanescu prezinta in cartea sa “Telepatia- cunoasterea paranormala si iluzionismul” relatarea lui Constantin Xeni referitoare la experienta marelui om politic Take Ionescu. Sotia sa care se afla la Londra a fost aruncata din sa de un cal naravas si in cadere si-a zdrobit capul de o piatra, lovitura fiindu-i fatala. In acest timp Take Ionescu plecase din Iasi impreuna cu niste prieteni indreptandu-se spre mosia unui dintre ei. Toti martorii au relatat cum a sarit brusc in picioare si a cerut sa se intoarca imediat la Iasi deoarece avea presimtirea unei nenorociri. Si desi tovarasii lui au incercat sa-l linisteasca, Ionescu, dealtfel o fire calma si echilibrata, nu s-a lasat pana nu i-a convins sa revina in Iasi. La cateva ore dupa sosire a primit telegrama cu tragica veste.

Citește și:

Premonitie muzicala

Celebru si surprinzator este si cazul compozitorului german Robert Schumann. Eric Frederick Jensen relateaza in cartea sa dedicata marelui compozitor ca in perioada in care acesta scria compozitia “Nachtstucke” (Nocturna) i-a relatat sotiei sale despre viziunile care nu ii dadeau pace: “procesiuni funerare, cosciuge, oameni nefericiti si deznadajduiti” care insoteau pasajele muzicale numite initial “Leichenphantasie” (Fantezie funerara”. Dupa ce a primit o scrisoare din partea cumnatei prin care i se anunta moartea fratelui sau Eduard, Schumann a fost convins ca muzica lui fusese de fapt o premonitie.

Vizionare placuta


Kudika
24 Martie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.