Setari Cookie-uri

Invingatoare in numele vietii

De curand, in luna octombrie (luna dedicata Luptei contra Cancerului la San), ne-am reamintit cu totii de aceasta ingrozitoare boala si ne-am indreptat atentia catre noi insene si catre toate femeile dragi din viata noastra. Boala loveste nu numai in corpul nostru, dar si in suflet, in identitatea noastra si in orice sentiment de feminitate de care ne bucuram. Ataca viata, visul, dragostea si de parca nu ar fi de ajuns, loveste fara mila si in familiile noastre si in cei dragi.

Anul proaspat trecut, in luna octombrie (luna dedicata Luptei contra Cancerului la San), ne-am reamintit cu totii de aceasta ingrozitoare boala si ne-am indreptat atentia catre noi insene si catre toate femeile dragi din viata noastra.

Boala loveste nu numai in corpul nostru, dar si in suflet, in identitatea noastra si in orice sentiment de feminitate de care ne bucuram. Ataca viata, visul, dragostea si de parca nu ar fi de ajuns, loveste fara mila si in familiile noastre si in cei dragi.

In fata cancerului, nu mai exista frumusete, faima, celebritate, talent sau fani, apar nelinistea, deznadejdea, dar si lupta, vointa si refuzul categoric de a te lasa in ghearele mortii. Numeroase vedete s-au confruntat cu aceasta boala infama, au invins si au decis ca povestea si chinul lor sa devina exemple pentru a trezi tuturor femeilor constinta grijii pentru viata. Printre acestea se numara:

Olivia Newton-John

Cine o poate uita pe protagonista Grease din 1976, alaturi de John Travolta? Cantareata si actrita australiana, de origine britanica, a aflat cumplitul diagnostic pe 2 iulie 1992.
Olivia a suferit atat o interventie chirurgicala, cat si chimoterapie, insa a ramas puternica in fata bolii, invingand-o si dedicandu-se luptei pentru viata.
Dupa victoria asupra bolii, vedeta a fondat un centru, Olivia’s Appeal, pentru combaterea cancerului. Nu este singura ei activitate filantropica, ea implicandu-se si in cauze ecologiste.

Kylie Minogue

Micuta cantareata australiana a devenit si ea un model in lupta pentru viata. Inainte de a afla diagnosticul, in 2005, aceasta a militat intens pentru strangerea de fonduri in lupta contra cancerului la san. Desi cancerul a fost descoperit in faza incipienta, Kylie a trecut atat printr-o operatie, pe 25 mai, cat si prin chimoterapie.Kylie a marturist in show-ul gazduit de Ellen DeGeneres ca initial i s-a pus un diagnostic gresit, indemnand femeile sa-si asculte intuitia si sa consulte un doctor. In cadrul concertului sau la Bucuresti, cantareata a oferit niste clipe de bucurie in inimile unor micuti luptatori contra cancerului, invitand 20 de copii bolnavi la show-ul sustinut pe 17 mai.

Sheryl Crow

Castigatoarea a 9 premii Grammy a luptat si ea cu aceasta necrutatoare boala. Din fericire, cantareata a descoperit boala intr-o faza incipienta. Diagnosticata cu cancer in 2006, la 44 de ani, aceasta a suferit o interventie chirugicala care a avut succes. Preventiv, a urmat si un tratament bazat pe radiatii, timp de 6 saptamani. A aflat diagnosticul la doar cateva saptamani dupa despartirea de logodnicul ei, ciclistul Lange Armstrong, care de asemenea a trecut printr-o lupta cu cancersul testicular in anul 1996. Sheryl Crow a fost una dintre vedetele concertului „Rock Against Breast Cancer” din anul 2000.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Ianuarie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.