Setari Cookie-uri

Invingatoare in numele vietii

De curand, in luna octombrie (luna dedicata Luptei contra Cancerului la San), ne-am reamintit cu totii de aceasta ingrozitoare boala si ne-am indreptat atentia catre noi insene si catre toate femeile dragi din viata noastra. Boala loveste nu numai in corpul nostru, dar si in suflet, in identitatea noastra si in orice sentiment de feminitate de care ne bucuram. Ataca viata, visul, dragostea si de parca nu ar fi de ajuns, loveste fara mila si in familiile noastre si in cei dragi.

Anastacia

Starul american a dovedit mereu ca este o luptatoare cu boala. Nascuta cu probleme grave de vedere si suferind de o maladie la intestin, Chron, cantareata nominalizata la Oscar pentru „Love is a Crime” a fost diagnosticata cu cancer la san in 2003, la 35 de ani (17 sept 1968) in timpul unui control de rutina. Diva a trecut atat printr-o operatie la sanul stang, cat si prin chimioterapie. Lupta cu cumplita boala a inspirat-o pe Anastacia sa compuna in 2004 melodia „Heavy on my Heart”. Totodata, starul s-a implicat si in opere de caritate, infiintand un fond ce-i poarta numele, prin The Breast Cancer Research Foundation. A lansat un parfum, “Ressurection”, ale carui incasari au fost donate pentru lupta contra cancerului.

Cynthia Nixon

Interpreta Mirandei Hobbes din « Sex and the City » a trecut si ea prin aceasta dureroasa experienta, insa a dovedit inca o data ca este puternica si ca aceasta cumplita boala nu o poate demoraliza. Actrita s-a mai intalnit cu o victorie asupra cancerului, la varsta de 12 ani cand mama ei, diagnosticata, a invins boala. Boala a fost depistata, din fericire, intr-o faza incipienta si nu a fost nevoie decat de un tratament bazat pe radiatii, timp de 6 saptamani.

Pentru a constientiza gravitatea problemei, actrita nu numai ca nu a ascuns copiilor sai, in varsta de 11, respectiv 5 ani prin ce trece, ci a tinut ca acestia sa fie de fata la consultatii, cand doctorii ii vorbeau despre cumplita boala. Insanatosita, Cynthia a devenit purtatoarea de cuvant a fundatiei Susan G. Komen.

Christina Applegate
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Ianuarie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.