Setari Cookie-uri

Ghicitoare in cafea

Ai apela vreodata, macar din curiozitate, la o ghicitoare in cafea? Si daca da, ce raspunsuri te-ai astepta sa primesti de la ea? Noi am gasit pe blogul lui ionutsk povestirea unei experiente foarte interesante cu o ghicitoare in cafea, in urma careia a primit raspunsuri incerte cu privire la propriul lui destin.

Ai apela vreodata, macar din curiozitate, la o ghicitoare in cafea? Si daca da, ce raspunsuri te-ai astepta sa primesti de la ea? Noi am gasit pe blogul lui ionutsk povestirea unei experiente foarte interesante cu o ghicitoare in cafea, in urma careia a primit raspunsuri incerte cu privire la propriul lui destin.

Odata, demult, totul era neprihanit. In lume inca nu-si facuse culcus rautatea, pentru simplul motiv ca lumea era prea noua si rautatea inca nu aflase de existenta ei. Avea alte treburi. Era ocupata in alta parte. Din cand in cand, sufletul omului isi mai aduce aminte cum era pe vremea aceea si sta in cumpana pentru o clipa, nevenindu-i sa creada ca asa ceva poate fi posibil.

Sunt clipe de pace si liniste, in care fiinta se scalda, razand ca un copil, stropind in jur cu nepasare si cu betia unei inocente care inca e acolo.
O femeie m-a chemat sa-mi ghiceasca in cafea. Stii ca sunt un tip extrem de curios, asa ca n-am putut rezista unei asemenea tentatii. Imi spusese ca ea isi citeste cu regularitate in zatul cafelei, dar ca nu poate vedea mai mult de doua saptamani in fata. Adica, detaliile incep sa se estompeze si mesajul sa devina incalcit.

Doua saptamani mi s-a parut un interval cat se poate de potrivit, pentru ca, daca ar fi fost vorba de doi ani, spre exemplu, mai mult ca sigur mi-as fi pierdut rabdarea si as fi uitat ce mi-a zis femeia. Asa, pica numai bine. Plus ca, stii, ma dau in vant dupa cafele, facute in fel si chip. Tin minte cafeaua pe care mi-o servea mama colegului meu evreu. Mi-a urmarit reactia si, cand mi-a citit expresia de incantare pe chip, s-a luminat si a zambit. A inceput sa-mi povesteasca despre regulile evreiesti de preparare a cafelei.

Divaghez putin de la subiect, ca sa remarc ca am avut tot timpul un canal deschis de comunicare cu femeile. Femeile sunt pastratoarele traditiilor si ele simt in mine setea de a afla lucrurile astea. E latura mea mistica, care e deschisa catre alti mistici, si banuiesc ca acei oameni, acele femei, simt asta. Se vad astfel recunoscute in importanta rolului lor de gardian al traditiei, un rol de obicei anonim, care ramane nestiut majoritatii muritorilor.

Asa ca, urmaream cu infrigurare gesturile cu care, femeia care ma invitase, prepara cafeaua. Savuram aroma care se ridica in aerul bucatariei ca un duh invocat de o magica incantatie. Evident, intre timp faceam o conversatie banala, si banuiam ca, intuitiv, femeia aceea incerca deja sa ma citeasca, ca sa descifreze contextul sufletului meu. Probabil ca era un soi de preludiu care o ajuta sa interpreteze mai bine semnele sapate in zatul de cafea. Doar un semn e diferit, in functie de ochiul care-l priveste.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Februarie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.