Setari Cookie-uri

5 sfaturi pentru o vacanta reusita

Fie ca te mai desparte doar o saptamana de concediul binemeritat sau inca esti in cautarea destinatiei de vis, inainte de plecare tine cont de anumite informatii esentiale.

Fie ca te mai desparte doar o saptamana de concediul binemeritat sau inca esti in cautarea destinatiei de vis, inainte de plecare tine cont de anumite informatii esentiale.

Desi peripetiile povestite la intoarcere vor avea un haz aparte, ar fi ideal ca acestea sa lipseasca macar in acele cateva zile libere, cand tot ce-ti doresti este sa te relaxezi. De aceea, daca te afli deja in euforia pregatirilor, iti recomandam cateva sfaturi utile, pentru a profita la maxim de o vacanta reusita, lipsita de griji.

1. Informeaza-te

Alege din timp locul in care te-ai decis sa-ti petreci concediul. Daca te apropii de perioada de varf a sezonului, s-ar putea sa descoperi ca au fost deja rezervate cele mai cautate destinatii de vacanta. La fel si hotelurile, care in plin sezon sunt ocupate aproape in totalitate si au tarife mult mai ridicate.
Daca iti alegi un concediu in strainatate, activeaza-ti serviciul roamning din timp si informeaza-te cu privire la tarife, conditii, pentru a mentine permanent legatura cu cei de acasa.

2. Fa schimb de pareri

Viziteaza locuri noi. Chiar daca iubesti marea ar fi plictisitor sa iti petreci de fiecare data concediul in acelasi loc. Insa, inainte de plecare, afla cat mai multe informatii despre noua destinatie. Agentiile de turism nu-ti vor impartasi foarte multe detalii, in special aspectele negative. Asa ca apeleaza cu incredere la cunostinte care au mai fost plecate sau cazate la acelasi hotel. Anumite informatii s-ar putea sa-ti fie de folos.

3. Nu uita de relaxare

Chiar daca esti nerabdatoare sa cunosti meleaguri noi, stabileste un program. Afla care sunt cele mai importante puncte de atractie turistica, cumpara o harta si neaparat, nu uita de incaltarile comode. Insa, nu te incapatana sa cutreieri toata Londra in doar cateva zile. Daca ti-a placut atat de mult si n-ai apucat sa vizitezi tot ce te interesa, mai bine amana pe data viitoare. Concediul inseamna si relaxare, odihna. Altfel te vei intoarce mai obosita decat ai plecat. in plus,daca vei vizita din fuga fiecare loc, la intoarcere vei constata ca n-ai inteles de fapt mai nimic din concediu.

4. Nu exagera cu bajagele

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Iunie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.