Setari Cookie-uri

Ezoteric: Cum interpretezi visele care se repeta

Cum incearca psihicul tau sa te protejeze cu ajutorul viselor!

Ce mai poti visa

Vise recurente frecvente sunt si cele care descriu experiente sexuale, inclusiv unele pe care nu ti le-ai dori nici in ruptul capului sau care de-a dreptul iti creeaza repulsie.

Alt vise sunt strans legate de temerile tale profunde, de unele fobii. Te visezi mereu la dentist sau inconjurata de insecte pe care le urasti din suflet.

vise care se repeta Te poti visa in case, cladiri in care nu ai fost niciodata, dar care in vis iti par foarte familiare si le cunosti in detaliu, de parca ai fi trait acolo. Iar faptul ca visul revine din cand in cand iti da senzatia de deja-vu. Nu inseamna ca intr-adevar ai trait acolo in alta viata; de fapt, e suficient sa fi vazut o imagine asemanatoare intr-o carte, intr-un muzeu, intr-un documentar – creierul se pricepe de minune sa teasa detalii de-a dreptul incredibile.

Sigur ca visele repetitive pot fi si placute. Visezi ca zbori, ca esti in vizita la mama si mananci prajitura preferata, ca stai in bratele bunicii tale care nu mai este. In orice caz, sunt si cazuri in care visele te avertizeaza cu privire la starea ta de sanatate.

Citește și:

Cand sa ceri ajutor

Daca iti cauzeaza insomnii si nu te lasa sa te bucuri de un somn odihnitor, visele pot fi motiv de ingrijorare. Inainte de toate, ai grija sa nu fie de vina mediul in care dormi: prea cald, prea racoare, televizorul deschis si orice alta sursa de zgomot si lumina poate influenta visele. La fel, unele medicamente. Cosmarurile apar mai frecvent la persoanele care au probleme cardiovasculare, ele fiind determinate de bataile neregulate ale inimii sau de migrene. Totodata, visele violente, care par sa se confunde cu realitatea, pot fi determinate de anumite probleme neurologice, inclusiv Alzheimer. Tocmai de aceea, daca visele tale iti perturba bunul mers al vietii si te ingrijoreaza, e indicat sa mergi la specialist, fie el psiholog, psihiatru sau neurolog.

Foto prima pagina: agsandrew, Shutterstock

Vizionare placuta


Corporatist pasionat de exceluri pe timp de zi, astrolog pierdut în stele by night. Peste cu ascendent în Vărsător și Marte în Berbec. Pentru a-mi păstra apretul jobului de zi...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.