Setari Cookie-uri

5 idei indraznete ca sa-ti imbunatatesti calitatea vietii

Un lucru pe care rutina nu ni-l poate aduce este o calitate a vietii mai buna.

viata mai buna Te-ai obisnuit sa faci aceleasi lucruri in fiecare zi, sa elimini surprizele din programul tau, sa nu-ti acorzi timp liber pentru experiente noi si sa fugi pur si simplu de noutati? Imprevizibilul poate juca un rol urias in viata oricarei persoane, dar stim cu totii acea vorba ca "cel mai bun rau este cel pe care il cunosti". Si astfel, rutina este acceptata de multe dintre noi tocmai pentru ca ne salveaza de neprevazut. Un lucru pe care rutina nu ni-l poate aduce este o calitate a vietii mai buna.

5 idei indraznete ca sa-ti imbunatatesti calitatea vietii

1. Un hobby

Colectioneaza pantofi, carti sau CD-uri, inscrie-te la un curs de gatit si incearca saptamanal o reteta noua, planifica o plimbare in aer liber la munte macar de 3 ori pe an, fa-ti un abonament la sala sau pur si simplu iesi de 3 ori pe saptamana sa alergi intr-un parc din cartier. Pe scurt, ocupa-ti mintea cu o activitate care te va recompensa cu liniste, relaxare si claritate mentala. Te va ajuta apoi sa tratezi cu mai multa implicare si lucrurile mai neplacute din viata de zi cu zi.

Citește și:

2. Redecoreaza

Calitatea vietii este determinata si de lucrurile cu care te inconjori. Din cand in cand, este util sa incerci sa iti schimbi ambientul din propria locuinta. Iti va oferi un aer proaspat si foarte multa energie pozitiva. Poti incepe cu aceste idei pentru mobila de living si apoi te poti extinde cu planurile de renovare din spatiul tau intim. Un proces de schimbare a mobilei din casa te va ajuta sa iti raspunzi la cateva intrebari cheie: ce iti doresti cu adevarat in acest moment si care sunt lucrurile noi de care simti ca ai nevoie.

3. Reorganizeaza-te

Un jurnal, un caiet cu sarcini de indeplinit, un plan financiar lunar si alte mici schimbari de acest fel care iti oganizeaza timpul, banii si activitatile te pot ajuta sa descoperi ca ai acel timp liber pe care il credeai pierdut si sa iti imparti banii in asa fel incat sa-ti permiti ca din cand in cand sa iti faci si acele pofte care ramaneau mereu ignorate.

Citește și:

4. Stabileste-ti un obiectiv mare

Un tel important, care poate fi atins doar printr-un efort depus pe termen lung iti poate schimba radical calitatea vietii si modul in care privesti orice altceva in jurul tau. Aici nu putem veni cu sfaturi, pentru ca fiecare femeie stie cel mai bine care ar putea fi acest obiectiv important pentru viata ei.

5. Redescopera lumea din jurul tau

De cate ori nu ti s-a intamplat sa ajungi intr-un loc central din orasul tau si sa nu mai recunosti nimic, amintindu-ti ca nu ai mai trecut pe acolo de ani de zile? Cauta restaurante cu specific in orasul tau, mergi lunar la o piesa de teatru si la un film, citeste macar doua carti pe luna, calatoreste, fie in excursii mici, de weekend, fie in evadari de 10-14 zile si incearca sa iei din cand in cand orasul tau la pas, in plimbari lungi prin parcuri si pe strazile principale. Redescopera lumea din jurul tau si vei evita astfel sa mai traiesti cu impresia ca nimic nu se schimba niciodata.

Citește și:

Pe scurt, iesi din rutina si nu lasa timpul sa treaca fara sa fi experimentat lucruri noi, sa fi atins obiective noi, indiferent de natura lor, sa schimbi cate ceva in viata ta sau sa inveti ceva nou. Toate acestea iti vor imbunatati enorm calitatea vietii.

Sursa foto: Shutterstock / Copyright gpointstudio

Vizionare placuta


Kudika
3 Decembrie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.