4 lucruri la care o femeie nu are voie să renunțe niciodată în viață

4 lucruri la care o femeie nu are voie să renunțe niciodată în viață

Întreaga viață este o luptă, dar nu o luptă ce duce la pierire, ci o luptă care ne învață să trăim, să iubim, să ne bucurăm. Dacă știi cum să duci lupta, războiul o să fie câștigat.

Știai că viața nu este atât de grea pe cât pare? Știai că, orice s-ar întâmpla în jurul tău, tu ai dreptul să duci o viață liniștită, să iubești și să te bucuri? Nu este o dovadă de egoism, ci este o luptă câștigată.

Dacă zilele trecute am vorbit despre lucrurile pe care le putem controla și, controlându-le, vom aveam zile mai liniștite, astăzi este despre lucrurile și obiceiurile la care o femeie nu trebuie să renunțe dacă visează la fericire și împlinire sufletească.

Să aibă grijă de ea

Da, încep cu asta pentru că sunt foarte multe femeie care chiar renunță să aibă grijă de ele, atât la exterior, cât și pe interior, atunci când: sunt într-o relație, devin mame, sunt copleșite de sarcinile de serviciu, atunci când trec printr-o perioadă nefastă.

Știu că îți vine greu să pierzi minute întregi în fața oglinzii încercând să scoți din tine o altă persoană, dar să ai grijă de tine nu înseamnă neapărat să te machiezi ca o profesionistă sau să îți coafezi părul. La fel de frumoasă ești și dacă îți lași părul proaspăt spălat să se așeze în voia lui, dacă îți aplici o cremă hidratantă de față și un balsam de buze. Un plus: mie îmi place să aplic mascara în zilele în care vreau să fiu naturală, adică în zilele în care nu mă simt în stare să am grijă de mine. Este foarte important ca unghiile să fie în orice moment îngrijite, poți să le lași chiar și fără lac de unghii nuanțator. Dă-te cu parfum! Să ai întotdeauna hainele curate.

Asta pentru exterior. Pe interior trebuie să găsești rețeta scurtă. Spune o rugăciune scurtă - "Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-ma pe mine păcătoasa". Fă-ți timp să te plimbi în aer liber și în liniște, cel puțin 5 minute în fiecare zi.

Frumusete naturala

Să aibă grijă de casă

Am citit acum ceva timp un material care m-a scos din minți. Scria acolo ca femeia care nu are grijă de casă din cauza oboselii nu este capabilă de nimic, nu este capabilă să construiască o relație cu un bărbat. "Casa este oglinda ta" - sunt total de acord cu asta, însă de aici până la a susține că o femeie nu este capabilă de o relație amoroasă sau de orice altceva, mi se pare cale lungă. Posibil ca femeia aia să fie o femeie cu o carieră de succes.

Trecând peste asta, într-adevăr, casa ta trebuie să fie mereu cu lucrurile puse la locul lor, să fie praful șters și podelele curățate, vasele spălate, să fie aerisită și să miroasă a flori, dar asta pentru că te ajută pe tine să te simți mai bine, nu pentru că trebuie să o faci de dragul celorlalți. Să trăiești în curățenie, să vezi că toate lucrurile sunt în ordine, îți oferă o stare de liniște, de mulțumire, de împlinire.

Să se dezvolte

Cât trăim învățăm, dar nu doar lecțiile de viață sau sfaturile de la ceilalți trebuie să le așteptăm. Ca să te dezvolți trebuie să citești mult, să urmărești documentare, să faci cursuri. Am aflat de curând de un domn din București care la vârsta de 80 de ani, adică anul trecut, a terminat Facultatea de istorie, iar soția lui, ceva mai tinerică - 64 de ani, s-a hotărât să meargă și ea la facultate începând de anul acesta. La urma urmei, vârsta e doar un număr, nu-i așa?

Fă în așa fel încât să îți păstrezi mintea antrenată, dar nu cu gânduri agasante. Citește în fiecare zi cel puțin două pagini dintr-o carte - s-ar putea să ți se deschidă apetitul și să îți dorești să citești mai mult. Ai fost mereu pasionată de fotografie? Apucă-te și studieaz-o mai în detaliu. Fă-o pentru albumul foto al familiei, nu trebuie să profesezi în domeniu, deși ar putea fi o sursă de venit în plus.

Mergi la teatru! Teatru te educă, teatru îți descrețește fruntea. Teatrul are un parfum aparte care te face să vibrezi, te emoționează, te întoarce în timp și te face să te simți ca și cum ai fi aparținut unei epoci cu oameni boemi al căror lux era să meargă la teatru.

Citeste si dezvolta-te


Mia
20 Februarie 2018

Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri