Setari Cookie-uri

9 moduri de imblanzire a depresiei

Gandeste-te la oamenii sau lucrurile pe care le ai in viata ta. Fii recunoscatoare pentru ce ai.

depresie foto: Tanya Shatseva, Shutterstock

Chiar si atunci cand alegem sa urmam prescriptiile doctorului, putem sprijini procesul de vindecare si recuperare prin atitudinea si actiunile noastre. Nici depresia nu face exceptie.

Noua moduri prin care poti imblanzi depresia:

1. Stai departe de televizor

Cel mai adesea, noutatile sunt negative. E nevoie de efort pentru a le trece cu vederea si a te focusa asupra aspectelor pozitive. Inchide televizorul.

2. Si de social media

Depresia te face sa te simti mizerabil de fiecare data cand vezi oameni fericiti. Iar multi dintre acesti oameni fericiti se gasesc in newfeed aplcatiilor tale de social media. De asemenea, studiile arata ca durata timpului petrecut pe retelele de socializare este direct legata de depresie si anxietate.

3. Cauta compania unui prieten

Nu te cufunda in depresie. Cauta compania unui prieten pentru ca va intelege prin ceea ce treci si va putea fi langa tine. Prezenta unui prieten este suficienta pentru a te face sa te simti mai bine.

Citește și:

4. Petrece timp in natura

Natura este plina de energie vindecatoare prin urmare atunci cand te afli in mjlocul ei te simti in mod automat mai bine. Natura te va energiza si iti va linisti mintea.

5. Fa miscare

Oricare ar fi tipul exercitiilor fizice pe care doresti sa le practici, atata timp cat le acorzi cel putin 20 de minute pe zi, iti vor imbunatati starea de spirit.

6. Mediteaza

Meditatia este cea mai buna modalitate de a-ti calma nervii si de a-ti limpezi mintea. Daca iti este dificil sa te concentrezi, poti folosi meditatiile ghidate pe Youtube.

depresie
foto: Tanya Shatseva, Shutterstock

7. Respira adanc

Respiratia profunda usureaza senzatia de apasare pe care o simti. Cu fiecare inhalare, imagineaza-ti energie pozitiva intrand in corpul tau. Cu fiecare expiratie, vezi cum orice forma de negativitate iese din corpul tau. Repeta acest lucru de mai multe ori si observa diferenta.

Citește și:

8. Fii recunoscatoare

Gandeste-te la oamenii sau lucrurile pe care le ai in viata ta. Fii recunoscatoare pentru ce ai. Recunostinta iti va indrepta atentia spre lucrurile pe care le ai si iti da o stare de bine. Studiile arata ca recunostinta duce la o mai buna sanatate psihologica si fizica.

9. Fa un act de bunatate

Iesi in strada si zambeste-i unui strain. Sau ofera-ti ajutorul vecinului tau mai varstnic. Atunci cand faci ceva util, simti ca si tu contezi. Iar asta teafce sa te simti mai bine. Deci, de fiecare data cand va simtiti in jos, spuneti-va ca nu este menit sa va puna jos; mai degraba, este calea universului de a va spune sa va recalibrati vibratiile facand lucrurile de mai sus.

Foto prima pagina: Lolostock, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.