Setari Cookie-uri

6 motive pentru care sa razi din tot sufletul

Atunci cand vine din inima, rasul stimuleaza nu doar starea noastra de spirit, dar si sanatatea prin reducerea durerii.

efectele benefice ale rasului foto: Mark Nazh, Shutterstock

Stiinta a demonstrat ca rasul este, intr-adevar, cel mai bun medicament.

Atunci cand vine din inima, rasul stimuleaza nu doar starea noastra de spirit, dar si sanatatea prin reducerea durerii. Iata alte sase motive pentru care sa nu lasi o zi sa treaca fara sa razi din tot sufletul.

1. Rasul plin de bucurie este terapeutic

Studiile au aratat ca un ras plin de bucurie are efecte terapeutice asupra sanatatii fizice si a bunastarii emotionale. Acesta promoveaza o "reciprocitate emotionala" in care simtim o legatura puternica cu ceilalti.

2. Terapia prin ras creeaza o viata fericita si de succes

Cunoscutul scriitor Norman Cousins si-a atribuit fericirea, succesul si longevitatea terapiei rasului. Diagnosticat cu o boala grava in in anii 60, Cousins a folosit emotiile pozitive intr-un mod concentrat. Acest lucru implica sa urmareasca comedii si sa rada cel putin 10 minute pe zi. Eforurile sale au dat rezultate. Rasul este ca un medicament care poate produce o stare de bine naturala.

Citește și:

3. Rasul scade riscul de imbolnavire

Un studiu a constatat ca rasul reduce prezenta cortizolului- hormonul de stres in organism. Un nivel ridicat de cortizol poate duce la aparitia unor boli precum anxietatea si depresia.

4. Rasul diminueaza simptomele

O ora de terapie de ras pe saptamana, insotita de exercitii de respiratie, stretching si meditatie a diminuat simptomele pacientilor care faceau dializa, a aratat un studiu. Rasul a contribuit, de asemenea, la imbunatatirea starii de spirit a persoanelor care sufera de boala Parkinson.

Pe de alta parte, un studiu efectuat in japonia a constatat ca persoanele careau ras rar sau aproape niciodata au prezentat un risc de accident vascular cerebral cu 60% mai mare si unul de aparitie a bolilor cardiovasculare cu 21% mai mare.

zambet foto: volobotti, Shutterstock

5. Rasul regleaza regulat memoria

Citește și:

Daca vei rade des, vei constata o imbunatatire semnificativa a memoriei tale precum si o stare de spirit mai bunasi un risc mai redus de aparitie a depresiei.

6. Rasul este cel mai bun medicament fara efecte secundare

Spre deosebire de un medicament conventional, rasul te face sa te simti bine fara sa te temi de aparitia unor efecte secundare. Mai presus de toate, este 100% natural.

Foto prima pagina: Mark Nazh, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.