Setari Cookie-uri

5 pași pentru a fi în armonie cu tine însăți

Armonia din viața noastră este o reflexie a armoniei noastre interioare.

armonie foto: Artem Tryhub, Shutterstock

Armonia este precum soarele de pe cer. Atunci când se ascunde după nori zle de-a rândul, ne pierdem din energie și cehf de viață. Armonia înseamnă că în viața noastră există bucurie și echilibru și că fiecare cadran al existenței funcționează așa cum trebuie, complementar cu celelate.

Armonia nu pică însă din cer. Armonia din viața noastră este o reflexie a armoniei noastre interioare. Iată cinci pași pentru a fi în armonie cu tine însăți.

1. Petrece timp în medii armonioase

Mediul înconjurător își pune amprenta ta așa cum și tu îți pui amprenta asupra lui. Este suficient ca 7000 de oameni să mediteze în același timp pentru ca acțiunile de violență să scadă semnificativ în acea perioadă în lumea largă. Pe de altă parte, poți merge la mall într-o zi aglomerată și pleca de acolo cu o durere de cap. Fii atentă la semnalele pe care ți le dau sufletul și corpul tău în legătură cu mediile pe care le frecventezi și alege-le pe cele care te fac să te simți bine, care te umplu de energie și de gânduri pozitive.

Citește și:

2. Cunoaște-te pe tine însăți

Petrece timp cu tine însăți măcar o dată pe săptămână. Dă-ți o întâlnire, fă ceva ce îți place, observă-te. Tine un jurnal al sufletului, în care îți scrii emoțiile, gândurile și frământările. Conștientizează ceea ce nu îți place la tine ș găsește partea pozitivă a acelui aspect. Intrebă-te dacă nu ești confortabilă cu acea parte din tine din cauza a ceea ce spun alții sau, într-adevăr este problema ta. Nu uita că nu este niciodată prea târziu să schimbi sau să îndrepți ceva,

3. Meditează

Fă-ți timp să meditezi dimineața și, dacaă este posibil, seara înainte de culcare. In procesul meditației, îți liniștești mintea și poți găsi răspunsuri la cele mai spinoase probleme. Este momentulîn care te conectezi cu inima ta și cu sinele tău superior.

Citește și:

meditatie foto: AboutLife, Shutterstock

4. Petrece timp în natură

Natura este un izvor unic de inspirație și energie. Oricât de obosită aș fi, de fiecare când ajung la ocean, bateriile mi se încarcă instantaneu. In mod sigur exsită un astfel de loc și pentru tine. Trebuie doar să îl găsești și să îl vizitezi cât de des poți.

5. Inconjoară-te cu persoane care te ridică și te inspiră

Alege să îți petreci timpul în preajma oamenilor care îți văd frumusețea și te încurajează să îți urmezi visele, care cred în tine și te susțin pe drumul tău. Dar și cu oameni care sunt modele de succes pentru tine și de la care ai ceva de învățat.

foto prima pagina: Nickolya, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.