Setari Cookie-uri

Ritual matinal pentru atingerea scopului în viață

Felul în care îți începi ziua dă tonul pentru orele care urmează iar ziua de azi dă tonul zilei de mâine. Un ritual matinal bine pus la punct te va ajuta să ai energie, să te simți optimistă și încrezătoare și, în cele din urmă, să îți atingi scopul în viață.

Ritual matinal

sursa foto: shutterstock/y shurkin_son

1. Trezește-te devreme

Poate chiar la ora 5, înainte de răsăritul soarelui. Acesta este momentul potrivit pentru a începe ritualul. Energia dimineții stimulează fluxul creativ, armonia și pace. De asemenea, te ajută să elimini blocajele mentale. În afară de asta, cum restul lumii încă doarme, poți profita de liniștea dimineții. Mai puține distrageri înseamnă mai multă concentrare asupra muncii tale.

2. Meditează

Dacă îți este greu să menții poziția de lotus, găsește o alternativă mai confortabilă. Meditația în tăcere funcționează cel mai bin însă eu prefer să pun în fundal o muzică de relaxare sau, uneori, să urmez o meditație ghidată. Meditează minim 15-20 de minute însă alege durata care ți se potrivește cel mai bine acum.

Citește și:

3. Scrie în jurnal

După ce ai terminat meditația, scrie în jurnal. Lasă-ți gândurile să curgă liniștit și liber timp de aproximativ 10-15 minute, în funcție de fluxul gândurilor tale. Dacă scrisul nu funcționează pentru tine, poți vorbi cu voce tare sau chiar înregistra vocea. Ceea ce contează este să îți eliberezi mintea.

4. Stabilește o afirmație pentru ziua respectivă

Îți poți compune propria afirmație sau împrumuta una cu care rezonezi cel mai bine. Louise Hay are o mulțime de afirmații interesante. Scaldă-te în energia afirmației câteva clipe până când o simți. O poți scrie pe o bucat de hârtie și plasa într-un loc în care o vei vedea des. Rostirea afirmațiilor îți crește vibrație și îți creează o stare de spirit mai pozitivă.

Citește și:

Stretching

sursa foto: shutterstock/by lkoimages

5. Stretchingul și respirația

Reîncărcă-ți bateriile și elimină energiile stagnante pentru a-ți pune în mișcare sângele cu ajutorul stretchingului și a respirațueu conștiente. Poți face o serie de exerciții în fiecare dimineață, care nu trebuie să depășească 5 minute. Acestea pot include flotări, genuflexiuni, abdomene și sărituri de tim jumping jack. Alternativa la acest program este yoga. Salutul soarelui- repetat de trei ori, este suficient. Stretching-ul, timp de 5 minute, este de asemenea benefic. Nu uita să respiri adânc între fiecare întindere, să inspiri pozitivitate și expiri toată negativitatea. Acest lucru va stimula fluxul de sânge din corp și te va ajuta să începi ziua plină de energie.

Citește și:

sursa foto front page: shutterstock/y shurkin_son

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.