Setari Cookie-uri

Cele 5 secrete ale longevității

Nu există o formulă magică pentru a trăi o viață sănătoasă și lungă. Cercetările arată însă că, o dietă sănătoasă, o viață simplă, activă și lipsită de stres, gândur ș emoții negative încetinesc procesul de îmbătrânire.

Cercetători de la Universitata din San Diego au făcut studii asupra une comunități de centagenari din satul Acciaroli din Italia și au aflat cele cinci secrete ale longevității.

1. Dă-i corpului tău ceea ce are nevoie zilnic

Acest sfat pare destul de simplu, cu toate acestea, majoritatea oamenilor nu îl urmează. Centagenarii subliniază faptul că o dietă sănătoasă a fost unul dintre lucrurile care au contribuit la longevitatea lor. Cei mai mulți dintre aceștia au mese regulate și țin o dieta mediteraneană care constă în principal din pește, fructe proaspete, legume, grăsimi sănătoase și alți carbohidrați.

2. Trăiește o viață tradițională

Alți centagenari au subliniat că stilul lor de viață tradițional i-a ajutat să rămână tineri și să trăiască mai mult. Mulți dintre ei își cresc propriile animale și legume pentru hrană sau erg la pescuit.

Citește și:

Secrete ale longevitatii

sursa foto: shutterstock/by halfpoint

3. Oferă energie pentru a primi energie

Conform studiului, toți locuitorii satului desfășurau o activitate fizică zilnic. Unii mergeau câțiva kilometri pe zi. Chiar dacă presupune efort pe termen scurt, pe termen lung oferă mai multă energie și vitalitate. Fii activă în fiecare zi. Fă mișcare, indiferent că e vorba de mers la sală, dans, plimbare în aer liber.

4. Îmbrățișează greutățile

Doar cei puternici supraviețuiesc greutăților și adversităților. Îmbrățișează fiecare provocare ca pe o oportunitate de a deveni mai stăpână pe tine și mai puternică. Cu toții trecem prin momente dificile. Diferența dintre cei care le depășesc și cei care nu constă în felul în care ne raportăm la ele.

Citește și:

5. Relaxează-te, nimic din afara ta nu este sub controlul tău

În loc să faci tot posibilul să controlezi fiecare detaliu al vieții tale, bucură-te de fiecare clipă. Construiește relații sănătoase, trainice și profunde cu cei din jurul tău, petrece timp cu prietenii, fă ceea ce își bucură sufletul și găsește un prilej de a râde în hohote în fiecare zi.

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/ By Viktoriia Drobotova

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.