Setari Cookie-uri

5 idei de relaxare la tine acasă când nu poți să călătorești

Uneori trebuie să înveți să te relaxezi chiar și atunci când alegi ca într-un weekend care se anunță călduros să rămâi acasă.

Odată cu temperaturile prietenoase, și planurile de vacanță au revenit pe agenda ta. Cum orice călătorie vine la pachet cu o cheltuială destul de mare, fie că este un drum cu mașina până la munte, fie un zbor low-cost în Europa, uneori trebuie să înveți să te relaxezi chiar și atunci când alegi ca într-un weekend care se anunță călduros să rămâi acasă.

5 idei de relaxare la tine acasă când nu poți să călătorești

1. Turistă în orașul tău

Este foarte greu să îți vezi propriul oraș ca pe o destinație bună de călătorie. Ți se pare monoton, poate aglomerat, obositor și lipsit de imaginație, dar asta ar putea fi doar percepția ta. Atunci când nu trebuie să te confrunți cu probleme cum ar fi cumpărăturile zilnice, facturile, drumul spre birou și alte detalii mai mult sau mai puțin administrative, poți descoperi că orașul tău chiar are ceva special de oferit. Poți încerca în această primăvară să te bucuri de un weekend petrecut la hotel, să vizitezi obiectivele turistice pe care de obicei le ignorai în drumul tău spre birou și să alegi un restaurant unde să te bucuri de o cină specială alături de o sticlă de vin. O astfel de detașare nu numai că te va ajuta să te relaxezi pentru două zile, dar este posibil să îți schimbe complet perspectiva.

Citește și:

2. Un weekend cu prietenii în curtea casei

Dacă alegi să rămâi acasă și ai o curte la dispoziție, poți organiza o petrecere de weekend chiar acolo, atunci când vremea îți va permite. Poți găsi mobilier de grădină accesibil, perfect pentru curtea ta, ca să îți transformi spațiul verde într-o adevărată zonă de relaxare. Vei avea nevoie de un loc pentru grătar și o zonă de joacă pentru cei care vin cu copiii la petrecere.

3. Bucură-te de cărțile pe care le-ai tot amânat

Atunci când cauți mai multă liniște, lectura poate fi alegerea ideală într-un weekend leneș, în care nu vrei să auzi de gătit, curățenie, probleme sau facturi. Dincolo de relaxare, lectura săptămânală vine cu beneficii importante și pentru sănătatea ta. Așa cum arată un studiu de la Yale, persoanele trecute de 50 de ani care citesc pentru măcar 30 de minute în fiecare zi ajung să trăiască, în medie, cu 23 de luni mai mult decât cei care nu citesc deloc sau doar reviste.

Citește și:

4. Vânează evenimente sau festivaluri în orașul tău

Relaxare, prieteni, muzică, mâncare bună, toate acestea pot fi găsite ușor chiar și dacă nu călătorești. Tot ce trebuie să faci este să cauți câteva evenimente sau festivaluri din orașul tău și să uiți de statul în casă în zilele de weekend. În acest fel, te vei rupe complet de rutină.

5. Explorează-ți pasiunile

Timpul liber trebuie să fie dedicat pasiunilor tale, adică acelor obiceiuri care te ajută să te relaxezi și să îți redescoperi plăcerea de a fi creativă. Poți să-ți explorezi pasiunile prin participarea la cursuri de dans, de desen sau gătit, ori prin sport sau drumuri lungi cu bicicleta prin oraș.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Dudarev Mikhail

Vizionare placuta


Kudika
14 Martie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.