Setari Cookie-uri

4 pași pentru a pune în mișcare puterea magică a iertării

A ierta este unul dintre cele mai puternice instrumente pentru a-ți ridica vibrația și a crea un val de transformări pozitive în viața ta.

Au mai rămas doar câteva zile din acest an în care încă mai putem face schimbări pentru un nou început, cu inima curate și împăcată. A ierta este unul dintre cele mai puternice instrumente pentru a-ți ridica vibrația și a crea un val de transformări pozitive în viața ta. A ierta are puteri eliberatoare și vindecătoare la fel ca și ruda sa, a-ți cere iertare.

Multor oameni evită să își ceară scuze pentru că se tem că, făcând acest lucru, vor deveni vulnerabili pentru că și-au recunoscut greșeala. Se tem că vor fi judecați și marginalizați și cred că, acționând ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat sau nu le-ar păsa, arată că sunt tari.

Lucrurile nu stau deloc așa, indiferent că este vorba despre femei sau bărbați. Intr-un emoționant speech pentru TED, Eve Ensler a demonstrat puterea vindecătoare pe care o are momentul în care cineva își cere iertare.

Citește și:

“Să-ți ceri iertare e o obligație sacră. E nevoie de sinceritate deplină. Necesită timp și o cercetare profundă a sinelui. Nu poate fi forțată, a spus ea.”

Atunci când îți ceri iertare, te eliberezi de povara pe care o duci și restabilești armonia în relația cu celălalt. De asemenea, dai dovadă de tărie de caracter și îți iei puterea înapoi pentru că ai curajul să recunoști ce ai făcut în loc să te ascunzi. Mai mult decât atât, te reîntregești pe tine pentru că te accepți așa cum ești în loc să pretinzi să ești altcineva.

Dacă ai greșit față de cineva și vrei să îți ceri iertare, Eve Ensler îți recomandă să aplici următorii patru pași.

Primul pas este să spui ce ai făcut. Poate fi vorba de vorbe grele, minciuni, promisiuni încălcate și orice altceva. Al doilea pas are legătură în special cu tine și presupune să ai o discuție sinceră cu tine prin care să descoperi motivul care te-a împins să acționezi așa cum ai făcut-o. Al treilea pas este să îți deschizi inima și să îți permiți să simți ce simțit persoana cealaltă. Doar așa vei reuși să îi înțelegi cu adevărat suferința. Cel de-al patrulea pas este să îți asumi responsabilitatea pentru ce ai făcut și să îndrepți lucrurile.

Citește și:

foto: By Africa Studio, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.