Setari Cookie-uri

Patru trucuri pentru a evita burn-out-ul dinaintea Crăciunului

Crăciunul este un moment în care, parcă mai mult decât oricând, uităm de noi și ne concentrăm asupra altora și ale aspectelor materiale. Alergăm după cadouri, după brad, după mâncare și uităm de tradiții dar și de sufletul nostru. Nu e de mirare că bucuria se pierde pe drum și apare fenomenul de burn-out. 

Chiar dacă mai sunt câteva zile până la această minunată sărbătoare și tu mai ai încă o mie de lucruri de bifat, poți face în așa fel încât să scapi de presiune și stres. Iată cum.

  1. Păstrează doar esențialul. Prregătirile pentru Crăciun pot fi comparate cu un dulap cu haine. Uneori, acesta poate fi plin până la refuz cu lucruri care nu ne sunt de trebuință în timp ce noi îmbrăcăm de regulă, doar câteva dintre acestea. Fă curat în mintea ta și păstrează doar ceea ce este esențial. Este valabil în privința oamenilor, a meniului de Crăciun (nimeni nu vrea asă ajungă la spital pentru că a mâncat prea mult), a cadourilor, a obiectelor decorative pentru casă. Mare și mult nu înseamnă neapărat și bun.
  1. Nu uita de sufletul tău. Oricât de frumos ar străluci bradul și oricâte cadouri ai primi, Crăciunul vine în primul rând în suflet. Acolo este primul și cel mai important loc în care îl simți. Dacă pregătirile pentru această sărbătoare nu înseamnă decât o continuare a obiceiurilor tale și a rutinei zilnice, dar cu alte obiecte și în alte magazine, vei pierde această oportunitate.
  1. Fă-ți curățenie în suflet și în gânduri. Cu cât mintea și inima îți sunt mai ușoare și mai curate de griji, cu atât mai multă energie ai și putere de a duce la îndeplinire ceea ce ți-ai propus. Capacitatea ta de discernământ crește și, de asemenea, ochii tăi își recaptă inocența copilăriei și îți permit să te bucuri cu adevărat de viață.
  1. Nu fă lucruri împotriva voinței tale. Sau, mai degrabă, împotriva inimii tale. Unul dintre cele mai importante daruri pe care ți le poți face ție și celor dragi de acest Crăciun, este să îți asculți inima. Nu fă lucruri doar pentru că așa este obiceiul sau așa vor cei din jurul tău.

Featured foto by Sam Wordley via Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Decembrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.