Chef-ul francez Jerome Duport, a creat in Romania revista lifestyle de gastronomie „Secrete de Chef” si va recomanda reteta zilei. Chiftelute gatite la aburi Ingrediente pentru 4 persoane 250 g carne de vita tocata 250 g carne de porc tocata o felie de franzela o jumatate de pahar de lapte 2 linguri de faina un ou o ceapa tocata 2 catei de usturoi o lingurita de patrunjel tocat 2 lingurite de chimen sare si piper dupa gust Mod de preparare Inmuiati franzela in lapte, apoi stoarceti-o bine pentru a indeparta surplusul de lapte. Amestecati carnea tocata cu franzela, apoi adaugati oul, faina, ceapa si usturoiul tocate marunt, patrunjelul si chimenul. Asezonati compozitia cu sare si piper dupa gust si amestecati bine pana se omogenizeaza. Formati chiftelutele si asezati-le intr-una dintre tavile aparatului de fiert la aburi. Lasati chiftelutele in tava timp de aproximativ 30-40 de minute. Secretele Chef-ului: Daca doriti un gust mai picant, puteti adauga un varf de boia de ardei iute in compozitie.
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: