Setari Cookie-uri

(P)Relatia aliment-sanatate

Cu 2300 de ani in urma Platon includea in äRepublicaö observatia pertinenta ca äo societate se construieste in jurul modului in care isi produce si consuma alimenteleö. In alegerea alimentelor omul stie foarte putin despre necesitatile sale organice si in schimb este captat in mare masura de dorintele si placerile pe care i le confera produsul alimentar.

Cu 2300 de ani in urma Platon includea in „Republica” observatia pertinenta ca „o societate se construieste in jurul modului in care isi produce si consuma alimentele”. In alegerea alimentelor omul stie foarte putin despre necesitatile sale organice si in schimb este captat in mare masura de dorintele si placerile pe care i le confera produsul alimentar.

Alimentul are o tripla calitate: asigura necesarul nutritional, are semnificatie emotionala legata de experienta simturilor, iar omul ii confera semnificatii simbolice.

In acest context, de cele mai multe ori nu se realizeaza un echilibru dinamic intre nevoile nutritive ale organismului si aportul de nutrienti, starea de sanatate fiind puternic „subminata”, iar când acest dezechilibru se prelungeste se ajunge la boli de nutritie. Astfel de maladii sunt obezitatea, dislipidemiile, ateromatoza si complicatiile sale cardiovasculare, diabetul, hiperuricemiile si guta, litiaza biliara si renala etc.

Greselile alimentare mai pot determina sau agrava o serie de suferinte ale aparatului digestiv si ale organelor anexa: gastrite, ulcere, enterocolite, constipatia cronica, afectiuni ale cailor biliare etc.

ActiFry si VitaCuisine – aliati in profilaxia si terapia unor boli de nutritie


Gama de electrocasnice „Hranitor si Delicios” de la Tefal vine in intâmpinarea rezolvarii unei dileme alimentare: „cum sa mancam sanatos si in acelasi timp sa ne faca si placere, pentru a trai mai mult si mai bine?”
Kudika
6 Mai 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.