Chef-ul francez Jerome Duport, a creat in Romania revista lifestyle de gastronomie „Secrete de Chef” si va recomanda reteta zilei. Rosii umplute cu spanac Ingrediente: 1. 4 rosii mari carnoase 2. 400 g spanac proaspat 3. 1 lingura de mustar fin 4. 150 g cas proaspat 5. 2 oua 6. Sare si piper 7. Un pic de nucsoara rasa 8. Patru portii, pregatire: 15 min., durata de preparare: 10+20 min. 1. Spalati spanacul si gatiti-l 10 min. la aburi. Pt. a elimina apa de prisos scurgeti spanacul preparat la aburi intr-o sita, dupa care il taiati. 2. Scoateti din tomate „capacelele” (partea superioara). Scoateti semintele si miezul. Sarati cavitatea interioara a tomatelor. 3. Amestecati ouale cu casul proaspat. Adaugati spanacul, amestecati, sarati, piperati si adaugati nucsoara rasa in amestecul obtinut. Umpleti rosiile cu acest amestec, puneti-le capacul si asezati-le in castronul mare de la aparatul de gatit cu aburi. Gatit la aburi pt. 20 min. Felul gatit se serveste fierbinte la masa. Valoare nutritiva: Acest preparat contine calciu (branza si spanac) si doza zilnica recomandata de vitamina A (spanac). Valoare energetica: 1 portie contine 127 kkal Proteine: 9 g; glucide: 6 g; carbohidrati: 10 g
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: