Chef-ul francez Jerome Duport, a creat in Romania revista lifestyle de gastronomie „Secrete de Chef” si va recomanda reteta zilei. Legume in stil chinezesc, gatite la aburi Ingrediente: 150 g boabe soia proaspata 150 ciuperci negre chinezesti uscate 150 g morcov ½ capatana salata chinezeasca 100 g miez de palmier conservat (facultativ) 8 stiuleti de porumb de lapte 1 bucata ardei gras 2 linguri sos de soia 2 linguri coriandru proaspat taiat marunt Piper alb Patru portii, pregatire: 20 min., durata de preparare: 30 min. 1. Puneti ciupercile in apa la temperatura camerei pt. 30 min. 2. Scurgeti lichidul din conserva cu miez de palmier. Spalati boabele de soia si lasati lichidul sa se scurga. Curatati morcovul si taiati-l in bucati dreptunghiulare. Curatati ardeiul gras de seminte si taiati-l in cubulete. 3. Puneti legumele si ciupercile in castronul mare al aparatului de gatit la aburi si preparati-le la aburi 20 min. Inainte de a fi servite turnati pe legume sosul de soia, condimentati cu piper alb si presarati cu coriandrul taiat marunt. Valoare nutritiva: Acest preparat contine fibre nutritive, vitaminele A si B9, precum si cca. Jumatate din doza zilnica recomandata de vitamina C (ardei gras). Valoare energetica: 1 portie contine 108 kkal Proteine: 6 g; glucide: 0,75; carbohidrati: 19 g
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: