Setari Cookie-uri

Noaptea lunga a filmelor scurte si bune

Sambata, pe 18 iunie, la MNAC, in cadrul editiei a treia a evenimentului Noaptea Lunga a Filmelor Scurte organizat de ShortsUP, va fi proiectat castigatorul la Oscar 2011 pentru scurtmetraj.

O comedie noir, cerebrala, despre obsesia trecerii timpului. Ce se intampla in mintea lui Peter? Cel mai bun scurtmetraj animat la BAFTA.

Confesiunea (The Confession) - Marea Britanie, 2010, r. Tanel Toom, 26’
O farsa inocenta se transforma intr-o tragedie cand Sam se pregateste de prima sa marturisire la preot. Fictiune nominalizata la Oscar.

Madagascar, Jurnal de Calatorie (Madagascar, carnet de voyage) – Franta, 2010, r. Bastien Dubois, 11’
Un tanar calatoreste in Madagascar si observa viata pe a patra insula ca marime de pe Terra. Animatie nominalizata la Oscar.

Duelul (The Crush) – Irlanda, 2010, r. Michael Creagh, 15’
Un baietel de 8 ani e atat de indragostit de profesoara sa, incat il provoaca la duel pe iubitul acesteia. Cine va scapa cu viata? Nominalizat la Oscar, categoria Fictiune.

3:00 Filme Keep UP

Na Wewe
- Belgia, 2010, r. Ivan Goldschmidt, 19’
In Burundi, razboiul dintre Hutu si Tutsi se pregateste sa faca noi victime. Un baietel, muzica la casti si mult noroc. Nominalizat la Oscar, categoria Fictiune.

Lumea de afara
(The external world) – Germania/Irlanda 2010, r. David O'Reilly, 15’
Un baiat invata sa cante la un instrument muzical. Nominalizat la European Film Awards din partea Festivalului de Film de la Venetia.

Acordorul
(L'accordeur) – Franta, 2010, r. Olivier Treiner, 13’
Un tanar talentat pretinde ca e orb pentru a intra in intimitatea altora. In scurt timp, devine martorul unei crime ingrozitoare. Premiul publicului la cel mai prestigios festival de scurtmetraje, Clermont-Ferrand.

Cross
(Cross - Country) – Ucraina, 2011, r. Maryna Vroda, 15’
La inceput, este fortat sa alerge. Apoi alearga din proprie initiativa. In cele din urma, il urmareste pe altul alergand. Laureat Palme d’Or la Cannes.

4:00 Going UP: 3 filme scurte ale aceluiasi regizor - Adrian Sitaru
Valuri - Romania, 2007, 17’ / Colivia - Romania, 2010, 17’ / Lord – Romania, 2010, 22’

5:00 Filme Wake UP

Intrebare pentru tata
(Fragen an meinen Vater) – Germania, 2011, r. Konrad Mühe, 11’
Un fiu exploreaza munca tatalui sau dupa moartea parintelui. Baiatul incearca astfel sa-l cunoasca mai bine, dar unele intrebari raman fara raspuns. Mentiune speciala la Festivalul de la Berlin.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Iunie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.