Setari Cookie-uri

Gorillaz si Elliot Brown in Competitia de Videoclip & Advertising la Anim'est 2011

La Festivalul International de Film de Animatie Anim'est 2011, 25 de titluri internationale concureaza pentru castigarea Premiului pentru Cel mai Bun Videoclip. Cursa pentru trofeul acordat Celui mai bun Clip Publicitar se anunta si ea stransa, 27 de spoturi fiind supuse atentiei Juriului.

La Festivalul International de Film de Animatie Anim'est 2011, 25 de titluri internationale concureaza pentru castigarea Premiului pentru Cel mai Bun Videoclip. Cursa pentru trofeul acordat Celui mai bun Clip Publicitar se anunta si ea stransa, 27 de spoturi fiind supuse atentiei Juriului.

Daca in 2010, in competitie se aflau clipuri realizate pentru formatii precum Massive Attack sau The Editors, si in acest an publicul Anim'est va putea urmari, la cinema sau in cadrul proiectiei speciale din Club Control, piese ale unor nume importante ale scenei muzicale. On Melancholy Hill este al doilea videoclip de pe albumul Plastic Beach al formatiei Gorillaz. Clipul este regizat de Jamie Hewlett- Zombie Flesh Eaters si Pete Candeland de la Passion Pictures, o renumita companie de productie care se poate mandri recent cu un Oscar pentru Cel mai bun Scurtmetraj de Animatie, acordat filmului The Lost Thing.



And And al lui Toru Matsumoto, regizat de Mirai Mizue, prezent in competitia de scurtmetraj din acest an cu Tatamp, The Music Scene, al artistului Blockhead (r. Anthony Francisco Schepperd), sau Flush, interpretat de Losers (r. Tom Werber) sunt alte cateva titluri din competitia de Videoclip.

Romania este reprezentata de Anton Octavian, unul dintre obisnuitii competitiilor Anim'est, realizatorul videoclipului The Ship, al britanicilor de la The Mantra ATSMM si de Delirium Tremens, al artistului Elliot Brown, regizat de Dan Vezentan, un videoclip retro-decadent in cate etichetele canta, sticlele si paharele danseaza, iar bautura sustine entuziasmul petrecaretilor.

Prezenta romaneasca importanta si in competitia de Advertising. Dintre cele 27 de clipuri publicitare selectionate, 6 sunt productii autohtone: Evolutia al animatorului Dan Munteanu (Monoplan), Ghost Island Trailer, regizat de Ciprian Chivari, aflat in competitia de scurt-metraje romanesti in 2010 cu Al noualea limb, Faringosept – Ora de muzica, Margaritar – Basorelief zahar brun si Star – Popcorn microunde, trei spoturi cunoscute publicului si realizate de Andrei Brovcenco, unul dintre co-proprietarii studioului bucurestean de animatie 3D Framebreed si spotul Festivalului International de Film NexT 2011, a carui animatie este realizata de Matei Branea, un obisnuit al competitiei de Clip Publicitar si unul dintre membrii juriului Anim'est 2008.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Septembrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.