Setari Cookie-uri

Chefuri si cantari la Clubul Taranului, cu Les Films de Cannes a Bucarest

In primele trei zile de festival, pe 14, 15 si 16 octombrie, proiectiile de filme de la Cinema Studio si Noul Cinematograf al Regizorului Roman vor fi urmate de petreceri la Clubul Taranului

Comunicat de presa

Dupa un film bun, Les Films de Cannes a Bucarest (14 - 20 octombrie) te scoate in oras. In primele trei zile de festival, pe 14, 15 si 16 octombrie, proiectiile de filme de la Cinema Studio si Noul Cinematograf al Regizorului Roman vor fi urmate de petreceri la Clubul Taranului (str. Monetariei, nr. 3).

Incepand cu ora 23.00, Nea Vasile & Taraful de la Marsa, Nightlosers & Elvis Romano si Mambo Siria vor sustine concerte pentru spectatorii si invitatii festivalului. Intrarea este libera.

In seara de vineri, 14 octombrie, se va dansa pe muzica de petrecere a Tarafului de la Marsa. Taraful traditional din zona Giurgiu/ Teleorman este condus de Vasile Dinu (75 de ani) - cunoscut dupa colaborarea cu Zdob si Zdub la melodia „Dimineata pe racoare” – si este compus din tambal, contrabas, doua acordeone, vioara si clarinet.

Citește și:

Pe 15 octombrie, sambata, Les Films de Cannes a Bucarest invita spectatorii la un concert Nightlosers si Elvis Romano. Trupa infiintata la Cluj in 1994 si maramureseanul inventator al stilului „rock'n'rom” merg impreuna in turnee din 2003. Elvis Romano, un mare fan Elvis Presley, pe care il imita cu succes, a aparut in doua dintre filmele regretatului regizor Cristian Nemescu, „California Dreamin’ (nesfarsit)” si „Marilena de la P7”, care vor fi proiectate si in cadrul festivalului.

trupa Nightlosers

Nightlosers combina ritm & blues-ul american cu folclor romanesc, unguresc si sonoritati tiganesti si este formata in prezent din Hanno Hoefer (chitara, muzicuta, washboard, voce), Octavian Barila Andreescu (bas), Jimy El Lako (chitara, vioara, viola, talkbox), Ovidiu Condrea (tobe) si Geza Grunzo (clape).

Citește și:

Duminica, 16 octombrie, cheful se va incinge pe melodiile fanfarei taranesti descoperite de Mircea Dinescu in Darvari, Mehedinti – Mambo Siria. Condusa de Marin Schiopu, fanfara are in repertoriu cantece de crasma, de nunta si de inmormantare preluate si adaptate, dar si compozitii proprii.

Vizionare placuta


Kudika
13 Octombrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.