Setari Cookie-uri

Evenimentele saptamanii

Citeste mai jos despre propunerile noastre pentru weekend si alege evenimentele care ti se potrivesc cel mai bine.

Evenimentele culturale si distractive din luna octombrie ne pun la grea incercare: cum sa alegi, cum sa te hotarasti la ce spectacol sa mergi, catre ce concert sa te indrepti? Citeste mai jos despre propunerile noastre pentru weekend si alege evenimentele care ti se potrivesc cel mai bine.

Joi, 20 octombrie
Dead Combo 1. Concert Dead Combo @ Clubul Taranului, ora 20:00

Joi, 20 octombrie, la ora 20:00, duetul instrumental portughez Dead Combo, unul din cele mai in voga grupuri din Portugalia, va concerta la Clubul Taranului (Kiseleff 3, intrare din Str. Monetariei). Concertul este organizat de Ambasada Portugaliei, cu sprijinul Institutului Camões, in parteneriat cu Clubul Taranului. Intrarea este libera.

2. Concert Brazda lui Novac, lansare album Dizzy @ Silver Church, ora 20:30

21:00 - 22:00 - Luntaire (Kahvi Records)
22:00 - 23:00 - Dirk Geiger (Raumklang Music, Tympanik Audio)
23:00 - 24:00 - Brazda lui Novac (Raumklang Music, Square Sound Records)
24:00 - 02:00 - matze DJ set

intrarea - 20 lei


Brazda lui Novac, Dirk Geiger, Luntaire & matze te asteapta la un eveniment asa cum rar se intampla in Bucuresti, o seara de muzica electronica/glitch/ambient de cea mai buna calitate. Fii pregatit pentru un spectacol de sunet si imagine asa cum nu ai mai auzit sau vazut.


Noul album "Dizzy" are 12 compozitii Brazda lui Novac la care se adauga un remix al piesei Subheim - Streets, muzicianul grec pe care este foarte posibil sa il vedeti de asemenea in curand la Bucuresti. Albumul va fi lansat la label-ul Raumklang Music din Germania. www.raumklang-music.de

Brazda lui Novac are un invitat din Germania, Dirk Geiger, binecunoscut in randul iubitorilor de IDM/glitch/ambient.

Citește și:
3. Concert Florin Chilian, Publika si Antract @ Hard Rock Cafe, ora 21:00
Florin Chilian, Antract si Publika o sustin pe Adriana pe 20 octombrie la Hard Rock Cafe! Artistii au acceptat sa urce pe scena pro bono, banii obtinuti in urma acestui eveniment urmand a fi donati Adrianei. Concertul va incepe la ora 21.00, iar pretul unui bilet este de 35 de lei.

Adriana se lupta de trei ani cu o forma rara de cancer. In ultimele luni starea ei s-a inrautatit si are nevoie de o operatie la o clinica specializata din strainatate. Echipa Cinemagia.ro a demarat la inceputul lunii iulie o campanie umanitara de stangere de fonduri. Pana in acest moment au reusit sa stranga suma de 35.500 de euro. Banii de care insa Adriana are nevoie sunt cu mult mai multi. Dupa o serie de batalii castigate, la inceputul lui 2011 cancerul a recidivat cu invazii musculare si noduli la plamani. Adriana a incercat sa i se impotriveasca apeland la chimioterapie, dar aceasta s-a dovedit inutila, tumora marindu-si in mod paradoxal volumul. Acum singura ei sansa este un tratament intr-o clinica specializata din Germania sau Turcia. Costurile se ridica insa la 40 000de Euro.

Citește și:
Contribuie cu o donatie pe numele Ioana Adriana Cuta aici: http://www.cinemagia.ro/apel-umanitar/.
Vino la concert pe 20 octombrie in Hard Rock Cafe si ofera-i Adrianei o mana de ajutor! Florin Chilian, Antract si Publika sunt si ei alaturi de Adriana!
Fii si tu supereroul care salveaza vieti!
Vineri, 21 octombrie
1. Seara caritabila @ Godot Cafe Teatru, ora 16:00

De la ora 16:00, Godot Cafe Teatru gazduieste un targ caritabil de carti si accesorii. Vizitatorii sunt invitati de la ora 20:00 la un spectacol de teatru: se va juca "Visul", in regia lui Marius Galea, fiind o varianta moderna a piesei de teatru „Visul unei nopti de vara” de William Shakespeare. Programul continua cu un concert de muzica jazz sustinut de trupa Loungerie II.

2. ESKMO live @ Atelierul de Productie, ora 23:00
ESKMO vine in sfarsit in Romania pentru a sustine un concert live la Atelierul de Productie.
Noaptea va fi completata de The Ghost of 3,13, Eleven Tigers si The Model.
Intrare: 30 RON pana la 00:00, dupa 40 RON.
3. Live performance Antarctica @ Madame Pogany, ora 21:00

Madame Pogany implineste weekendul acesta un an de existenta. Cu aceasta ocazie, va invitam vineri 21 octombrie, dupa ora 21.00, la un live performance special al duo-ului Antarctica.

Citește și:

Antarctica este un spatiu supranatural, populat de numai doi locuitori: Delia Opran si Ciprian Lemnaru. Cosmogonia lor se explica prin dragostea pe care o au pentru muzica, acesta fiind de altfel modul in care au ajuns sa coexiste ca grup. Pe albumul lor de debut, Explorers, cei doi scot la lumina peisajele fantastice ale lumilor pe care le poarta in sine, o reflectie caleidoscopica grefata pe sunete electronice glaciale si reliefata de pasajele narative ale Deliei.

Duo-ul isi gaseste inspiratia in synth pop-ul anilor 80, new wave si muzica electronica de avangarda, elaborand un sound care este in egala masura meditativ, ludic si melodic. Cei doi au mai colaborat pe un alt proiect, Insound, ceea ce le ofera o armonie instinctiva in privinta muzicii, dar si o legatura puternica ce urmeaza a fi intarita in cadrul Antarctica.

Citește și:
Intrare: 15 lei.
Rezervari: 0743 661 782 / razvan@madamepogany.ro
Adresa Madame Pogany – Str. Banu Antonache, nr 40 -44, zona Piata Floreasca, Bucuresti.
Sambata, 22 octombrie
Pyramus & Thisbe 4 You 1. Spectacol de teatru Pyramus & Thisbe 4 You @ Teatrul Odeon, ora 19:00

"In aceasta noua productie a Teatrului Odeon din Bucuresti, Alexandru Dabija, unul dintre cei mai dinamici regizori ai momentului, multiplica de patru ori clasica scena de teatru in teatru din "Visul unei nopti de vara”, celebra scena a mesterilor. Fiecare versiune citeste scena intr-un registru diferit, parodiind mai multe tendinte din teatrul contemporan din Romania. Prima dintre ele este jucata numai de femei. A doua intra in mediul artistilor experimentali bigoti. Cea de-a treia este o confruntare intre un actor maghiar si o mana de moldoveni plictisiti, in timp ce ultima aduce pentru prima data pe scena, chiar tehnicienii teatrului. In traducerea/ adaptarea noua si originala a lui Andrei Marinescu, spectacolul este fabulos de amuzant, incapabil de a se lua in serios, vorbind despre deficientele teatrului si ale practicantilor sai. Desi Dabija, perfect urmat de actori, foloseste in mod deschis tehnici de teatru si chiar le supraexploateaza, aluziile la anumite practici artistice nu fac spectacolul inaccesibil publicului obisnuit. Limbajul este folosit foarte simplu, constructia dramatica se ocupa de toate detaliile, evitandu-se pericolul repetitiei. Dabija este binecunoscut pentru felul lui subtil de a evita cliseele si de a-si surprinde publicul. Spectacolul de la Odeon este inteligent si plin de ironie intepatoare." (Iulia Popovici)

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Octombrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.