Setari Cookie-uri

Evenimentele saptamanii

Petrecerile din weekendul asta sunt cu muzica de suflet: Al Jawala, Dilated Peoples si Bonobo vin sa te incalzeasca. Distractie placuta, ne vedem pe gheata!

Evenimentele saptamanii au cam inghetat, dar nu de tot! Fa-ti curaj si iesi din casa, nu vei regreta. Petrecerile din weekendul asta sunt cu muzica de suflet: Al Jawala, Dilated Peoples si Bonobo vin sa te incalzeasca. Distractie placuta, ne vedem pe gheata!

Joi, 2 februarie

1. Expozitie de fotografie Urme de Tudor Borduz @ Atelier 35, ora 19:00
2-17 februarie 2012

Vernisaj: joi, 2 februarie 2012, ora 19.00
expozitie Urme Tudor Borduz izoleaza fragmente din traseul urban de zi cu zi, recuperandu-le vizual printr-un tablou hiper-realist al unei lumi in care instalatiile si obiectele sunt privite ca arta involuntara sau readymade-uri. Un copac aplecat reverentios in calea trecatorilor, scheletul de arcuri al unei saltele, sprijinit pe doua caramizi de BCA sau eleganta cu care o sarma de cablu infipta in pamant se apleaca aspura Dambovitei isi revendica poetica in spatiul galeriei. “Ma atrage ingenuitatea oamenilor si imi place sa scormonesc. Nu imi dau seama de unde a pornit, pur si simplu m-am trezit cu o gramada de fotografii care, in timp, s-au transformat intr-o colectie”, spune artistul.

Tudor Borduz s-a nascut in 1987 in Timisoara, unde a absolvit un liceu cu profil de real. A urmat cursurile de fotografie la Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, urmand apoi cursurile de masterat ale aceleiasi universitati. Prima sa expozitie solo, “Nu te uita” a avut loc in 2009, urmata in 2011 de expozitia din cadrul Noptii Albe a Galeriilor din Bucuresti, cu titlul “The Catch”
ambele la galeria Kollector.

Galeria ATELIER 35: Str. Selari nr. 13, Bucuresti
Program de vizitare: luni-vineri, 11.00-19.00

Baris K 2. Pasa Baris K + Khidja + Dreamrec in Unghi Triunghi #3 @ Control Club, ora 23:00

Va asteptam joi pe ringul de dans, pentru o a 3a editie a party-ului UNGHI TRIUNGHI, ”patronata” de Rusu & Flore (aka Khidja). Invitatii lor speciali sunt BARIS K (Turcia) & DREAMREC.

Come by for an unforgettable disco kebap, naked bellies and the genie in the lamp.

Citește și:

3. Balkan Party 2 – Concert Al Jawala @ Kulturhaus, ora 22:00

Pe data de 2 februarie 2012, incepand cu ora 22.00, Kulturhaus Bukarest alaturi de Catapulta Records organizeaza cea de-a doua editie de Balkan Party, de data aceasta invitand pe scena pentru un concert plin de energie cea mai in voga trupa germana de balkan big beats: Al Jawala!

Al Jawala Muzica inspirata exclusiv din experientele calatoriilor prin lume, doar asa le zice si numele lor, tradus din araba. Majoritatea pieselor sunt bazate pe o poveste sau o fotografie: o nunta tiganeasca in suburbia orasului Bucuresti, o sala de repetitii in Koln, un magazin de muzica din Istanbul, un drum de tara prin Shanghai, un restaurant cu iesire la strada in Toulouse sau doar un jam-session pe malul Marii Negre. Sound condimentat cu soul, ska, electro-swing, carribean si elemente de dub care se combina intr-un tot tulburator de dansant. Acest mix exploziv este catapultat pe ringurile de dans intr-un mod atat de natural de parca aceasta fuziune ar fi existat de cand lumea. Autorii lor si invitatii nostri pentru un concert in cadrul celei de-a doua editii Balkan Party la Kulturhaus Bukarest: nimeni altii decat cei de la Al Jawala!

Nu conteaza unde, pornind de la oceanul Atlantic pana la Marea Neagra, China, Iordan sau chiar orasul in care s-au format, Freiburg, trupa Al Jawala (traducere din araba pentru “calatori”) garanteaza de fiecare data energie exprimata prin concerte live exceptionale din care nu poti sa nu iesi transpirat de atata dans incontrolabil si zbantuiala, a ta si a unui public numeros, antrenat de fiecare data intr-un joc optimist si simpatic, trasatura pe care o emana toti componentii trupei. In 15 ani de activitate, cei 5 ambasadori ai curentului Balkan Big Beats au ajuns prin calatoriile lor in intreaga lume dintr-o trupa nomada intr-una dintre cele mai cautate aparitii live, si acest lucru este valabil nu numai in Europa.

Sunetul unic al celor de la Al Jawala ignora toate cliseele si limitarile, adaugand fara compromisuri si cu o creativitate debordanta accente de rock’n’roll si o percutie energica unor genuri traditionale cum ar fi muzica africana, est-europeana si chiar arabica. Rezultatul nu reprezinta nimic altceva decat un soc cultural extrem de dansant pe care nu poti sa nu-l observi. „The concentrated energy of the two saxophones blows away cultural barriers.“ (Richard Schuberth / Balkan Fever Vienna).

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Februarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.