SI NOI CE MAI MANCAM - Noua ordine alimentara

SI NOI CE MAI MANCAM - Noua ordine alimentara
Kudika
5 Februarie 2010

Prof. Gheorghe Mencinicopschi si Coreus Publishing lanseaza SI NOI CE MAI MANCAM - Noua ordine alimentara, volumul 1, o carte revolutionara despre alimente si industria alimentara, dar si o carte educativa despre cum sa mancam si sa gatim sanatos.

Mesajul din primul volum (dintr-o serie de trei ce vor aparea pe parcursul acestui an), pe care Gheorghe Mencinicopschi - doctor Menci - il comunica este acela ca suntem ceea ce mancam. In mod obisnuit efectele adverse ale stilului alimentar nesanatos se vad dupa un timp mai mult sau mai putin indelungat, in functie de sensibilitatea personala a fiecaruia si de perioada de timp in care consumam alimente nesanatoase. Cu cat se incepe mai devreme consumul de mancare nesanatoasa, cu atat mai tineri vor fi cei care se imbolnavi de hipertensiune arteriala, dislipidemie (colesterol marit), maladii cardiovasculare, cerebrovasculare, cancere, boli autoimune, artrite reumatoide, scaderea eficacitatii sistemului imunitar, maladii metabolice, hepato-renale, imbatranire precoce etc.

“Doctor Menci creaza o adevarata “revolutie in nutritie”, caci spune adevaruri nespuse pana acum, ne reseteaza modul de gandire si stilul de viata. Ca toti cei care au citit cartea pana acum va veti intreaba: si noi ce mai mancam? Raspunsul vi-l da tot doctor Menci, care ne invata in carte nu numai ce sa mancam, ci si care sunt alimentele nocive de care trebuie sa ne ferim”, declara Corina Pintilie, manager Coreus Publishing.

Doctor Menci ne spune ca a manca este un act responsabil pentru noi, si mai ales pentru copii nostri, care ar trebui invatat si predat la scoala.

“Astazi avem aparent o mare diversitate de alimente, dar in realitate hrana noastra este monotona si procesata, o mancare care nu ne hraneste, in schimb ne imbolnaveste si ne ingrasa. Mai mult, toata lumea pare sa se priceapa la mancare, insa trebue sa fim constienti ca o gastronomie practicata fara a detine cunostinte solide de nutritie, mai devreme sau mai tarziu, ne va imbolnavi de maladii grave”, concluzioneaza doctor Menci.

Aceasta carte este un ghid corect al insusirii unor deprinderi sanatoase de alegere a alimentatiei. Este o pledoarie pentru consumul de alimente sanatoase, deoarece trebuie sa constientizam ca suntem ceea ce mancam.

Bolile civilizatiei moderne precum obezitatea, diabetul, parkinson, alzheimer si cancerul, sunt toate date de catre alimentatia nepotrivita. Acesta este motivul pentru care medicina moderna este o medicina preventiva. Prin preventie, respectiv printr-o alimentatie sanatoasa se evita 70% dintre boli si 80% dintre cazurile de cancer. Studiile demonstreaza faptul ca alimentatia sanatoasa reduce cu 80% morbiditatea.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.




Setari Cookie-uri