Setari Cookie-uri

SI NOI CE MAI MANCAM - Noua ordine alimentara

Prof. Gheorghe Mencinicopschi si Coreus Publishing lanseaza SI NOI CE MAI MANCAM - Noua ordine alimentara, volumul 1, o carte revolutionara despre alimente si industria alimentara, dar si o carte educativa despre cum sa mancam si sa gatim sanatos.

Cartea este adresata fiecaruia dintre noi, indemnandu-ne sa revenim la mesele pregatite in casa, la consumul de fructe si legume de sezon si la achizitionarea de produse provenite din gospodaria proprie.

Cartea cuprinde noua capitole si o concluzie:

1. “Cum mananca romanii”, in care aflam despre calitatea produselor pe care le consumam, adevaruri despre mancarurile traditionale si ecologice, despre ce mancaruri gatite sunt bune si care indigeste, mezeluri, pate si alte alimente procesate. In acest capitol doctor Menci ne invata care sunt alimentele de baza si cum sa gatim sanatos.

2. “Digestia” – un capitol despre asocierile de alimente (cele nesanatose si cele sanatoase).

3. “Conveniente sociale vs. stil de viata sanatos” – in care aflam ca nu conteaza daca suntem bogati sau saraci, putem manca la fel de bine sau de prost.

4. “Totul despre detoxifierea organismului” – in acest capitol doctor Menci ne invata de ce si cum sa ne detoxifiem, ne explica importanta colonului asupra sanatatii celorlalte organe etc.

5. “Crononutritia si bioritmul” – crononutritia studiaza si recomanda consumul in functie de perioada de timp, zi, luna, an. Aflam ca alimentele pot fi impartite in diurne si nocturne, de aceea trebuie sa fim atenti de momentul in care le consumam, caci la anumite ore ele pot deveni indigeste.

6. “Alimentele functionale si suplimente nutritive” - prebiotice, probiotice, sinbiotice. Stiti care sunt diferentele, de ce avem nevoie de ele si ce alimente le contin?

7. “Cum se citeste si cum se interpreteaza eticheta alimentelor” – Doctor Menci ne prezinta lista aditivilor alimentari, precum si recomandari in ceea ce priveste consumul acestora.

8. “Falsificarea alimentelor” – aici veti afla lucruri pe care nimeni nu a mai avut curajul sa vorbeasca despre ele: falsificarea produselor din carne, lactate, a oualor, a mierii de albine, a grasimilor si a uleiurilor, a cerealelor, a painii, a sucurilor de fructe, a bauturilor alcoolice, a cafelei, a ciocolatei si a ceaiului etc.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Februarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.