Setari Cookie-uri

Top 9 carti de suflet, de citit in vacanta

Vara e pentru lecturi: pleaca in concediu cu o carte usoara in geanta, asta e o vacanta pe care nu o vei uita. Ti-am pregatit 9 recomandari – carti de suflet pe care sa le citesti, sa le iubesti si sa le lasi in urma.


7. Azi ca maine si poimaine

Autor: Faiza Guene, Editura: IBU Publishing, Pret: 20.92 ron

Parisul profund pare sa nu aiba stralucirea orasului din vederi sau din albumele de calatorie. Nici proiectiile imigrantilor care-i populeaza suburbiile nu seamana intotdeauna cu realitatea pe care o descopera in momentul contactului cu o societate nu tocmai primitoare... Marturia: romanul Faïzei Guène, in care protagonista este adolescenta suficient de matura incat sa poata arunca o privire critica dar nu si lipsita de umor asupra unei realitati apasatoare.

Doria are 15 ani si locuieste intr-o periferie a Parisului, impreuna cu mama sa, de cand tatal a decis sa le paraseasca si sa plece in Maroc in cautarea unei sotii mai tinere si mai fecunde. O carte despre adolescentul de astazi, fiinta in carne si oase, cruda in toate sensurile posibile, debordand de personalitate, care cauta sa se exprime pe sine cu propria ei voce. Natural si fara fard, dar nu si lipsit de farmecul unui sarcasm juvenil, proaspat si care asimileaza ludic cliseul, romanul Faïzei Guène a sfarsit inevitabil prin a cuceri cititorul de pretutindeni.


6. De ce barbatii se insoara cu scorpii. Un ghid pentru femeile care vor sa cucereasca inima unui barbat
Autor: Sherry Argov, Editura: Curtea Veche, Pret: 20 ron

,,De ce barbatii se insoara cu scorpii nu este o alta carte de genul «cum sa pui mana pe un sot». In niciun caz nu ai sa gasesti in cartea asta o sugestie cat de mica cum ca nu poti fi o femeie completa pana nu iti gasesti «jumatatea». Dimpotriva. Vei vedea ca vom sfarama conventiile, te vom ajuta sa intelegi mai bine de ce unele relatii nu duc nicaieri si vom moderniza conceptiile tale referitoare la modul in care isi alege un barbat sufletul pereche... Scoate-ti pantofii din picioare, asaza-te confortabil si pregateste-te pentru o discutie serioasa, ca intre fete.“ (Sherry Argov)
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 August 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.