Setari Cookie-uri

Top 9 carti de suflet, de citit in vacanta

Vara e pentru lecturi: pleaca in concediu cu o carte usoara in geanta, asta e o vacanta pe care nu o vei uita. Ti-am pregatit 9 recomandari – carti de suflet pe care sa le citesti, sa le iubesti si sa le lasi in urma.


5. Alexis sau tratat despre lupta zadarnica

Autor: Marguerite Yourcenar, Editura: Humanitas, Pret: 10 ron

"La 26 de ani, o femeie, Marguerite Yourcenar, se incumeta sa scrie un mic roman si un mare poem despre viata unui barbat care e atras de barbati. O face cu o incredibila simplitate, cu o enorma putere de convingere. Fara necuviinta compasiunii si fara indecenta echivocului. Explicatie. Nu pledoarie. Incercare de a fi partas la realitatea celuilalt. Intelegere a faptului ca ingaduinta ta si libertatea lui nu sunt acelasi lucru. «Ma multumeam sa le ascult viata, care este taina oricarei fapturi», scrie la un moment dat Alexis. Oare nu e aceasta cea mai fireasca definitie a acestei carti, a scrisului insusi?" (Ioana Parvulescu)


4. Orele

Autor: Michael Cunnigham, Editura: Polirom, Pret: 14.95 ron

Intr-o dimineata mohorita, in Londra anului 1923, Virginia Woolf se trezeste dintr-un vis care o va determina sa scrie Doamna Dalloway. In Greenwich Village-ul timpului nostru, Clarissa Vaughan pregateste o petrecere pentru ziua de nastere a fostului ei iubit, un poet bolnav de SIDA. Intr-un Los Angeles al anului 1949, Laura Brown pregateste ziua de nastere a sotului ei si nu se poate abtine sa citeasca din Woolf. Odata inceputa povestea lor, cele trei destine se intrepatrund, se reflecta ca intr-o oglinda, chiar si in cel mai marunt moment al vietii.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 August 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.