Setari Cookie-uri

Audrey Hepburn, Couture Muse Collection

Putine femei au fost la fel de iubite si admirate de-a lungul timpului ca Audrey Hepburn. Imitata adeseori, actrita ramane un simbol de eleganta, gratie si frumusete si totodata unul dintre cele mai mari staruri pe care le-a produs Hollywood-ul.

Putine femei au fost la fel de iubite si admirate de-a lungul timpului ca Audrey Hepburn. Imitata adeseori, actrita ramane un simbol de eleganta, gratie si frumusete si totodata unul dintre cele mai mari staruri pe care le-a produs Hollywood-ul.

Audrey s-a nascut in Belgia
pe 4 mai 1929, fiind singurul copil al unui bancher englez si a celei de-a doua sotii ale sale, baroana olandeza Ella van Heemstra. Si-a petrecut cea mai mare parte a copilariei in Olanda ocupata de Germania pe timpul celui De-al Doilea Razboi Mondial, dar datorita originii britanice a calatorit mult intre Belgia, Olanda si Marea Britanie. A studiat baletul si s-a mutat la Londra in 1948 unde a predat balet si a lucrat concomitent ca fotomodel. In acelasi an si-a facut debutul pe scena in musicalul High Button Shoes, ca una dintre fetele din cor. Au urmat si alte mici roluri pe scenele teatrelor britanice, in Sauce Tartare in 1949 si Sauce Piquante in 1950.

Cand a implinit 22 de ani, Audrey Hepburn a plecat la New York pentru a juca in productia de Broadway Gigi. In numai cateva saptamani a fost remarcata de Hollywood si doi ani mai tarziu a jucat in filmul Roman Holiday alaturi de Gregory Peck. Sarmul, gratia si talentul sau i-au adus Oscarul pentru cea mai buna actrita in rol principal si gratie celebritatii instant obtinuta cu Roman Holiday a aparut pe coperta revistei TIME in septembrie 1953.

Un an mai tarziu avea sa joace rolul principal in Sabrina, pentru care a mai primit o nominalizare la Oscar, alaturi de Humphrey Bogdart si Wiliam Holden. S-a intors pe scena pentru a juca un spirit al apei in Ondine, rol care i-a adus premiul Tony pentru cea mai buna actrita. De asemenea partenerul sau in piesa, Mel Ferrer, i-a devenit sot la sfarsitul aceluiasi an.

Devenind una dintre atractiile Hollywood-ului, Audrey Hepburn a mai jucat alaturi de actori foarte populari cum ar fi Henry Fonda in War and Peace, Fred Astaire in Funny Face, Wiliam Holden in Paris When It Sizzles, Gary Cooper in Love in the Afternoon, Anthony Perkins in Green Mansions, Burt Lancaster in The Unforgiven, Shirley McLaine in The Children’s Hour, George Peppard in Breakfast at Tiffany’s, Cary Grant in Charade, Rex Harrison in My Fair Lady, Peter O’Toole in How to Steal a Million si Sean Connery in Robin and Marian.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
31 Martie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.