Setari Cookie-uri

Kung Fu Panda 2

DreamWorks Animation, studioul care v-a incantat cu "How to Train Your Dragon", "Shrek", dar si cu "Kung Fu Panda", nominalizat la Oscar si Globurile de Aur va prezinta aventurile lui Po, un erou ca nimeni altul.



In lumea Chinei antice
, acolo unde se afla personajele din Kung Fu Panda2, artificiile, sau „florile cerului”, asa cum li se spune, erau apanajul conducatorilor pauni, pana in ziua cand unul din mostenitorii tronului a intrevazut potentialul distructiv al acestora. Acesta e Shen, si aceasta decizie a lui l-a adus in calea lui Po.

Jonathan Aibel explica cum a luat nastere noul inamic al lui Po: „Pentru ca in primul film l-am avut pe Tai Lung, un inamic formidabil, am decis sa nu inventam un dusman si mai puternic fizic, ci unul amenintator in plan intelectual si emotional. Asa a luat nastere paunul Shen, care, desi nu arata inspaimantator, se va dovedi a fi un inamic redutabil pentru Po si aliatii sai. Shen nu e numai abil si siret, ci si foarte priceput la artele martiale.” Pentru a-i da voce, realizatorii au apelat la o legenda a marelui ecran: Gary Oldman.

Despre aceasta alegere, regizoarea spune: „Gary a interpretat, de-a lungul carierei sale, o serie de personaje negative care l-au impus in memoria cinefililor. De neuitat este talentul cu care combina aspectul amenintator cu un farmec inimitabil.”

RECREAREA UNEI LUMI FRUMOASE, STRAVECHI...



Daca e usor sau e previzibil, nu are ce cauta in film.” Acesta a fost motto-ul producatoarei Cobb si al intregii echipe de realizatori. Cei care au lucrat la ambele filme au avut greaua misiune de a incerca sa depaseasca performantele atinse cu primul film, iar cei care au intrat acum in proiect, la randul lor trebuia sa gaseasca modailtati de a duce mai departe “mostenirea” primului film. Regizoarea Jennifer Yuh Nelson a vazut in 3D ocazia de a conferi filmului un aspect spectaculos: “Efectele pe care le putem realiza acum sint mult mai avansate decit cele de acum citiva ani, in special cu stratul 3D adaugat. Astfel am putut sa facem cam tot ce am vrut cu actiunea filmului. Am vrut sa-l scoatem pe Po intr-un mediu mult mai vast, cu care nu era obisnuit, sa-l facem sa exploreze si sa simta spatiul si dimensiunile.”
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Iunie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.