Setari Cookie-uri

Ingenua Kirsten Dunst in apocalipticul Melancholia

Lucrurile se echilibrau intr-o oarecare masura pentru Lars von Trier atunci cand - imediat dupa momentul incomod de la Cannes 2011, cand regizorul soca lumea cinefila cu cateva remarci stangace despre nazism - Kirsten Dunst, protagonista din Melancholia, castiga premiul pentru cea mai buna actrita in cadrul celei de-a 64-a editii a festivalului.

In interviuri, Dunst este intrebata daca este adevarat mitul conform caruia Trier isi terorizeaza protagonistele pe platoul de filmare. Actrita contracareaza cu entuziasm acest fals portret al regizorului danez spunand ca Lars este mai degraba timid si foarte deschis la a-si descoperi vulnerabilitatea pentru ca actorii sa poata empatiza cu el. Cat despre lucrul la rol in sine, Kirsten Dunst afirma ca filmarile la Melancholia au reprezentat „in principiu cea mai buna scoala de actorie” la care ar fi putut sa participe vreodata.

Cu trofeul Cannes pentru cea mai buna actrita in buzunar, Kirsten Dunst te poate face sa te intrebi cum ar fi aratat filmul lui Trier daca Penelope Cruz ar fi interpretat rolul lui Justine. In definitiv, cele doua actrite au tipologii radical opuse. Cu greu ne-o putem imagina pe Cruz cufundata in mod ireversibil intr-o depresie finala. Dar cu Lars von Trier la carma, cine stie cat de original ar fi aratat lucrurile?

Citește și:

Melancholia, cel mai recent film al lui Lars von Trier, drama SF-apocaliptica lansata primavara aceasta la Cannes intr-un context mai mult decat controversat, va rula in cinematografele din Romania din 30 septembrie. In rolurile principale, Kirsten Dunst (Marie Antoinette, Spider-Man, The Virgin Suicides, Interview with the Vampire), Charlotte Gainsbourg (Antichrist, 21 grams,The Tree) și Kiefer Sutherland (serialul tv 24; A Few Good Men, Stand By Me).

Cinematografele in care lungmetrajul va rula in prima saptamana (30 septembrie – 6 octombrie) sunt Hollywood Multiplex, cinema Studio, Cinema City Cotroceni, Cinema City Sun Plaza, Grand Cinema Digital, Light Cinema, din Bucuresti, si Cinema City din Cluj. In saptamanile urmatoare, Melancholia va ajunge in toata tara.

Lars von Trier este deopotriva cunoscut ca fiind unul dintre intemeietorii curentului avangardist „Dogme 95”, cat si ca unul dintre cei mai originali si controversati realizatori europeni de filme art house, printre care The Orchid Gardener(1977), Images of Liberation (1982), The Idiots (1998), Dancer in the Dark (2000), D-Day (2001), The Five Obstructions (2003), Dogville (2003), Manderlay (2005) si Antichrist (2009).Este detinatorul catorva premii internationale de prestigiu, printre care Palme d’Or pentru Dancer In The Dark (2000), Marele Premiu al Juriului pentru Breaking The Waves (1996) și Premiul pentru Cea mai buna actrița pentru interpretarea lui Charlotte Gainsbourg din Antichrist, toate acordate de Festivalul International de Film de la Cannes.

Citește și:
    Surse online:

    facebook.com/Melancholia – in Romania

    Trailer oficial:


    Vizionare placuta


    Kudika
    6 Octombrie 2011
    Echipa Kudika
    Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.