Setari Cookie-uri

Crulic, primul lungmetraj romanesc de animatie dupa 20 de ani

Dupa ce a fost prezentat in festivaluri internationale de prestigiu, printre care Festivalul de Film de la Locarno - unde a castigat o mentiune speciala, Namur sau Telluride, Crulic - drumul spre dincolo, primul lungmetraj romanesc de animatie din ultimii 20 de ani, intra in cinematografele din Bucuresti din 21 octombrie.

Dupa ce a fost prezentat in festivaluri internationale de prestigiu, printre care Festivalul de Film de la Locarno - unde a castigat o mentiune speciala, Namur sau Telluride, Crulic - drumul spre dincolo, primul lungmetraj romanesc de animatie din ultimii 20 de ani, intra in cinematografele din Bucuresti din 21 octombrie. Scris, regizat si produs de Anca Damian, narat de Vlad Ivanov (Politist, adjectiv; 4 luni, 3 saptamani, 2 zile; Principii de viata) si Jamie Sives (Clash of the Titans, Triage, A Woman in Winter), filmul spune povestea reala a lui Claudiu Crulic, un roman arestat in Polonia pentru un presupus furt, tinut in inchisoare in ciuda probelor ulterioare care aratau ca, la data jafului, el nu se mai afla in capitala Poloniei, si abandonat de toata lumea pana la moartea survenita in urma grevei foamei. Concomitent cu lansarea din Romania, lungmetrajul continua sa fie selectat in numeroase festivaluri internationale, unde a fost deja notat ca fiind una dintre peliculele favorite, atat de public, cat si de critici. In Romania, Crulic – drumul spre dincolo, este distribuit de Independenta Film.

Imaginati-va vocea actorului roman Vlad Ivanov - atat de usor reperabila cinefililor ce au urmarit filmele realizate de Noul Val romanesc, in care Ivanov are o prezenta recurenta - marturisind cu o oarecare candoare si un zambet aproape simtit in coltul gurii urmatoarele cuvinte ce deschid relatarea: "Tat poate sa inceapa cu un telefon. Cel ce se prezinta ca fiind consulul Romaniei la Varsovia ii cere domnului Leontescu, adica lu' unchi-meu, sa confirme inrudirea cu Claudiu Crulic, adica cu mine, dupa care il instiinteaza ca eu... is mort".

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Octombrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.