Setari Cookie-uri

Crulic, primul lungmetraj romanesc de animatie dupa 20 de ani

Dupa ce a fost prezentat in festivaluri internationale de prestigiu, printre care Festivalul de Film de la Locarno - unde a castigat o mentiune speciala, Namur sau Telluride, Crulic - drumul spre dincolo, primul lungmetraj romanesc de animatie din ultimii 20 de ani, intra in cinematografele din Bucuresti din 21 octombrie.

Trailer:



Anca Damian a spus ca a asteptat trei ani momentul in care sa poata prezenta publicului filmul sau, Crulic – drumul spre dincolo, care a avut o proiectie speciala vinerea trecuta, in deschiderea Festivalului International de Film de Animatie Anim'Est, si care va avea premiera nationala in cinematografele din toata tara incepand din 21 octombrie. In fata unei sali pline si entuziaste in urma proiectiei, Anca Damian a prezentat echipa alaturi de care a lucrat la realizarea acestei animatii deja de succes. „In inceput era continut si sfarsitul, adica iesirea filmului spre public, care sa rada si sa planga”, poate in aceasta ordine, la povestea emotionanta a lui Crulic, a mai spus regizoarea la Anim'Est.

Anca Damian a semnat in 2008 regia lungmetrajului de fictiune Intalniri incrucisate, selectat de numeroase festivaluri internationale de film ca Pusan, Chicago, Goteborg, Pune International Film Festival, Festival of East European Cinema (Cottbus), India International Film Festival (Goa) si Rome Independent Film Festival. Regizoarea a absolvit Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica I.L Caragiale si este doctor in Arte, Cinema si Media. A lucrat ca director de imagine al lungmetrajelor Ramanerea (1991) si Drumul cainilor (1992) si la o serie de scurtmetraje si documentare premiate. A Very Unsettled Summer este titlul urmatorului lungmetraj produs si regizat de Anca Damian, un proiect aflat inca in lucru.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Octombrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.